• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2016

22:52

DODIK NE ODUSTAJE: Referendum nije probni balon, već pitanje života Srpske!

Balkan

DODIK NE ODUSTAJE: Referendum nije probni balon, već pitanje života Srpske!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je građane Srpske da izađu na referendum o Danu RS 25. septembra i istakao da se sve radi u skladu sa zakonima i demokratskim procedurama, te da međunarodna zajednica nema razloga za intervenciju

- Referendum o Danu Republike nije nikakav probni balon, kako smatra Bakir Izetbegović, to je pitanje našeg statusa i pitanje naših života. Niko ne može minimizirati na taj način referendum o Danu Republike- rekao je Dodik.

On je pozvao građane RS da izađu na referendum i, kako je naveo, tako  pokažu opredeljenost u vezi sa Danom Republike i da se "suprotstave nastojanjima i umešanosti Bakira Izetbegovića, koji je umislio da može da određuje nama datum Republike Srpske i da odlučuje u ime nas", prenose banjalučki mediji.

DODIK: Incko ne može da spreči referendum u RS!

Komentarišući Izetbegovićeve ocene u vezi sa 2018. godinom, Dodik je rekao da je to pitanje te godine i tada će se odlučivati o tome, ali u svakom slučaju Izetbegović nije taj koji će o tome odlučiti.

- Stalno pozivanje međunarodne zajednice da ispunjava njihove želje govori tome da su oni naučili na instrumentalizaciju međunarodne zajednice protiv Srba i Republike Srpske, ali i to je vreme prošlo i mi smo preživeli i tu torturu - rekao je Dodik.

MILORAD DODIK: Još nismo zalečili rane, idemo na referendum o ulasku u NATO!

Predsednik RS je poručio da niko više ne može da nametne svoje stavove RS i da međunarodna zajednica nema razloga za intervenciju, napominjući i da nikakvo nametanje visokog predstavnika Valentina Incka i nikakve zabrane "ne dolaze u obzir".

- Pozivam narod da izađe na referendum, čak i u uslovima ako bi Ustavni sud sramno, prema bilo kojoj osnovi, eventualno zabranio da izađemo na taj referendum- rekao je Dodik.

DODIK NEMA DILEMU: Referendum o Danu Republike Srpske 25. septembra!

On je naglasio da će referendum biti održan 25. septembra, "svidelo se to kome ili ne u Sarajevu".

- Mi ovde ne živimo da bismo se svideli Sarajevu, mi živimo ovde da bismo uredili naše odnose i da bi naša zajednica bila funkcionalna i dobra- zaključio je predsednik Srpske.

Ranije danas predsednik SDA Bakir Izetbegović rekao je da referendum o danu Republike Srpske predstavlja probni balon za referendum o otcepljenju RS od BiH, te da u BiH ne može doći do mirnog niti bilo kakvog razlaza.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ljubisa

pre 7 godina

Drag mi je Mile,ali me podsjeća na Soprana....Živio Dodik!!!Živjela Srpska,Srbija i Rusija!!

istina

pre 7 godina

to je put da se živi u miru jedni pored drugi

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17