• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.02.2017

12:06

NESPOSOBAN ZA VOJSKU, AL' SPOSOBAN ZA PREMIJERA! Plenković otkrio da boluje od TALASEMIJE MINOR!

Balkan

NESPOSOBAN ZA VOJSKU, AL' SPOSOBAN ZA PREMIJERA! Plenković otkrio da boluje od TALASEMIJE MINOR!

Podeli vest

Afera "anemija" i dalje drma Hrvatsku! Nakon saznanja da premijer Andrej Plenković nije služio vojsku zbog anemije, otvoreno je pitanje da li je on sposoban da obavlja funkciju predsednika vlade u Zagrebu

Posle neviđene sprdnje s Plenkovićem na društvenim mrežama zbog činjenice da se zdušno zalaže za uvođenje obaveznog vojnog roka iako je sam izbegao da obuče uniformu, glavno pitanje u Hrvatskoj trenutno je da li je on uopšte sposoban da bude premijer.

Da bi prekinuo agoniju, Plenković se obratio javnosti preko nedeljnika Nacional, rekavši da je vojne obaveze trajno oslobođen još dok je bio srednjoškolac, odnosno pre punih 30 godina.

- Tokom lekarskog pregleda konstatovano je da imam tzv. mediteransku anemiju, radi se o tipu talasemija minor. Uzimao sam gvožđe i potpuno sam sposoban da obavljam premijersku dužnost - rekao je hrvatski premijer.

Dodao je da njegova urođena anemija zbog koje nije služio vojni rok ni na koji način negativno ne utiče na obavljanje njegove dužnosti.

- Iako je to načelno moja privatna stvar, zbog prirode posla koji obavljam želim razjasniti tu situaciju pred hrvatskom javnosti - rekao je Plenković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 7 godina

Bolje da su im Glavaš ili Gotovina, ili neko sličan njema kandidati za premijera. To su provereni "borci"?

Ante

pre 7 godina

Naravno da si anemičan Plenki.. Anemični smo i svi mi koji smo prolijevali krv zbog vas pokvarenih političara Svoju i tuđu krv. Naravno, treba još krvi da se prolije. Prvo su se Srbi osvečivali zbog 41,-i 95-e pa Hrvati zbog 45-e i 91-e, uvijek iznova se nađe novi anemičan političar koji nastavlja ovu kolektivnu krvnu osvetu, sve iz jednog jedinog razloga, dok svi mi ne budemo anemični, bez krvi za prolijevanje. Znači, kad budemo blijedi ko krpe, napokon će biti i mira na ovim prostorima. Na grobljima je uvijek mir.

007Bond

pre 7 godina

Хртови као ,,нација,, углавном болују од хроничне Србофобије, и то због знања да су 1054 настали од Срба.

Krkodedic

pre 7 godina

Dr.Mengele mu ubrizgao inekiju ,,SRBOMRZ,,.Kao psiho trapiju redovno secanje na Ante Pavelica i Alojza Stepinca. Tako da je sada zdraviji nego nikad.Ako zatrba moze i na vrbe da vesa.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17