• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2017

23:09

MAKEDONIJA SE UMIRITI NE MOŽE: Nastavljeni skupovi građanske inicijative širom zemlje!

Balkan

MAKEDONIJA SE UMIRITI NE MOŽE: Nastavljeni skupovi građanske inicijative širom zemlje!

Podeli vest

Skupovi građanske inicijative Za zajedničku Makedoniju danas su nastavljeni u Skoplju kao i širom zemlje, a učesnici protesta su ponovili zahteve da se odbaci takozvana "Tiranska platforma" i sačuva unitarnost Makedonije

Jedan od organizatora skupa u Skoplju, Bogdan Ilijevski, rekao je da je ponovo više od 150.000 građana izašlo na ulice 31 grada kako bi izrazili svoje protivljenje dvojezičnoj državi, federalizaciji Makedonije i "Tiranskoj platformi", prenela je MIA.

(FOTO) SRAMOTNO! IVANOVA POREDE SA MILOŠEVIĆEM! List šiptarske marionete Zaeva napravio foto-montažu dvojice predsednika!

Jedna od učesnica protesta, Nada Misirkova, unuka eminentnog makedonskog istoričara i filologa, Krste Petkova Misirkova, pozvala je pristalice Inicijative da dovrše posao koji je njen deda započeo pre 120 godina.

- On je govorio da je ova zemlja Makedonija, da tu živi makedonski narod koji govori makedonski jezik. Nadam se da ta borba nije bila uzaludna, on je dao svoj život za ovakvu Makedoniju- poručila je ona.

Skupovi Inicijative su danas održani u Strumici, Kumanovu, Krivoj Palanci, Kočanima, Kavadarcima, Kičevu...

MAKEDONIJA PROTIV TIRANSKE PLATFORME: Novi protesti građanske inicijative širom zemlje!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
misirac

pre 7 godina

a da ste se digli 1999 kad su nas bombardovali i da smo zajedno oterali arnaute, sad bi ste imalu drzavu a mi kosovo, ovako, nestaćete kao pepeo....n

Alvado Taler

pre 7 godina

Braćo Makedonci i sestre Makedonke, ustanite protiv instaliranja IS na tlu Makedonije! Iskreni patrioti Srbije su uz vas i po veri i po istoj opasnosti od ISID-a!n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija