• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr

04.08.2017

16:00

(FOTO) PROPAST AGROKOR CARSTVA, IMOVINA NA DOBOŠU! Todorićev "mercedes" S-klase u oglasima, CENA - PRAVA SITNICA!

Balkan

(FOTO) PROPAST AGROKOR CARSTVA, IMOVINA NA DOBOŠU! Todorićev "mercedes" S-klase u oglasima, CENA - PRAVA SITNICA!

Podeli vest

Automobil je star tri godine i prevalio je 110.888 kilometara

Jahta Riva 85 Opera, helikopter Bell 427 VFR, top modeli sa oznakom Mercedesa, Audija i Range Rovera - ovako je još do nedavno izgledala svakodnevica najmoćnijeg čoveka u Hrvatskoj. Ali, posle kraha poslovne imperije Agrokor, Ivica Todorić ostao je bez svega navedenog.

Nova Uprava procenila je da luksuzna prevozna sredstva nisu neophodna za poslovanje kompanije i stavila ih na doboš. Deset godina stara jahta vredna dva milona evra već je pronašla ozbiljnog kupca dok isti scenario tek priželjkuje takođe 10 godina star helikopter s cenom od okruglih milion evra.

Iako su mu posle propasti carstva i kaznene prijave ruske Sberbanke automobili i jahte trenutno najmanja briga, za Ivicu Todorića one su bile pravi fetiš, više od samog prestiža. Posebno je poznata njegova fascinacija trokrakom zvezdom iz Štutgarta čije je novitete menjao iz generacije u generaciju.

Auto Gašparić

Poslednja u nizu završila je u - malim oglasima. Reč je o Mercedesu S-klase, vizuelno nenametljivoj "perjanici ponude koja odiše pritajenim luksuzom".

Uz digitalne instrumente i ekran osetljiv na dodir, cela kabina presvučena je kožom, a automobil je krcat i svim raspoloživim sigurnosnim arsenalom poput Driving Assistance sistema koji zadržava vozilo u traci i Magic Body Controla koji detektuje neravnine na putu i prenosi ih na prilagodljivo vešanje. Za sigurnost vozača i putnika brine se i 8 radara, uključujući jedan kratkodometni i dalekodometni infracrveni radar. Svi oni deo su sistema koji prepoznaje potencijalne opasnosti i po potrebi automatski koči.

Auto Gašparić

Za pogon 5,2 metara duge dvotonske krstarice brine moćni V12 motor od 530 KS i 830 Nm, s kojim S600 s mesta do stotke ubrzava za samo 4,6 sekundi. Za prenos snage brine 7-brzinski '7G-Tronic Plus' automatski menjač.

Todorićeva S-klasa stara je tri godine, prešla je 110.888 kilometara, a Auto Gašparić za nju traži 115.650 evra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 6 godina

Sta vam nije jasno? Covjek je obrtao milijarde i naravno da ce voziti supocjene automobile, jahte itd. Zar ste ocekivali da vozi Skodu ili Daciu?!\n

bogster

pre 6 godina

Znam ja, u Srbiji koji voze i bolje aute od spomenutog. Zna i uprava prihoda, al ćuti ko zalivena.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija