• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

19.09.2017

12:30

BIĆE TO OBRAČUN VEKA: Slovenci imaju dva aviona, A HRVATI 12 MIGOVA opasnijih za pilote nego za neprijatelja!

Balkan

BIĆE TO OBRAČUN VEKA: Slovenci imaju dva aviona, A HRVATI 12 MIGOVA opasnijih za pilote nego za neprijatelja!

Podeli vest

Vojske Hrvatske i Slovenije nisu sposobne ni za kakve veće ratne operacije, a i loše su opremljene, tvrde vojni stručnjaci povodom mogućnosti da dođe do oružanog sukoba dve zemlje

Neki političari i strani mediji pominjali su tokom poslednjih dana mogućnost izbijanja rata između Hrvatske i Slovenije zbog spora oko primene arbitražne odluke za Piranski zaliv, ali vojni eksperti tvrde da to nije realno. 

Prema dostupnim podacima, 83 odsto slovenačkog budžeta troši se na plate, a budžet se, kao i u Hrvatskoj, smanjuje iz godine u godinu. 

Slovenačka vojska se sporo razvija - tek 0,7 odsto budžeta troši se na nabavku naoružanja. 

General Alan Geder navodi da slovenačka vojska nije u stanju ni da sprovede primarni zadatak - oružanu borbu, te da se može koristiti samo za sekundarne zadatke, poput pomaganja u prirodnim katastrofama i migrantskim krizama.

KOLINDA OTERALA LOŠU: Ratni plan da se za 48 sati osvoji Ljubljana naljutio predsednicu "lijepe njihove"!

Hrvatska se često hvali novom vojnom opremom koju je poslednjih nekoliko godina dobila od SAD, ali nije u stanju da je održava.

Hrvatska i Slovenija imaju vojna vozila "patrija", i to sasvim dovoljan broj. Međutim, nijedna nema novca da oklopna vozila opremi naoružanjem.

HRVATSKA ĆE SKUPO PLATITI PREVARU BEZ PRESEDANA: Ruska Sberbanka odlučna da naplati svaki cent od Agrokora!

Prema podacima objavljenima na stranici globalfirepower.com, dve države imaju po nekoliko desetina tenkova, ali nigde se ne navodi koliko ih je ispravno i spremno za upotrebu.

public/Reuters

Slovenija ima i dva napadačka aviona, a imala je i dva propelerca marke "pilatus" koja se mogu naoružati, ali su oba prodata. 

Hrvatska nominalno ima 12 "migova", ali, kako navode vojni analitičari, oni su "veća opasnost za pilote nego za neprijatelja".

ALARMANTNO! ŠEST ZEMALJA ŠALJE VOJSKU NA GRANICE SRBIJE: Žele da zaštite Hrvatsku i spoljne granice EU!

U podacima portala nisu navedeni helikopteri "kiova", koji su tek stigli u Hrvatsku, a za koje tek treba obučiti pilote i eventualno kupiti naoružanje.

Hrvatska izdvaja nešto više novca za odbranu od Slovenije. Godišnje je to 4,5 milijardi kuna, od čega 56 odsto iznosa odlazi na plate


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
andra

pre 6 godina

Kome se vi podsmevate,ti Slovenici su i bez jednog aviona isterali silu od JNA .

Stojan

pre 6 godina

...isterali silu od JNA", nenaoruzane, izdane mlade vojnike koji su jos bili pod obukom. Sto su Slovenci bili "junaci" sram da ih bude. I jos nisu za to odgovarali.

Vasko

pre 6 godina

Da ali, obe drzave su u NATO tako da im vojna oprema samo simbolicno treba. Oni su zasticeni plastom NATO pakta.

Dule

pre 6 godina

Изгледа да нисте прочитали наслов чланка, овде се ради о наоружању које би користили у евентуалном међусобном сукобу.

buba

pre 6 godina

briga slovence za avione....ljudi zive normalno....u nicemu ne oskudevaju...zdravstvo im je na nivou...lekovi na recept besplatni....hrana jeftinija nego u srbiji....plate..penzije mnogo vece.....ma boli nas uvo za naoruzanjeee...to samo u srbiji opterecuju narod sa tim stvarima...\n

Bombarder

pre 6 godina

Pa bar vi srbi bi trebali znati sta je Hrvatska vojska...a slovenija je taman ko krajina i puna srba(dragici,doncici itd) tako da smo u ljubljani za 10 dana jer ima ipak i koji slovenac pa oni nebi traktorijadu napravili ko vi za 48 sati...

Znalac

pre 6 godina

Samo vi nemojte komentirati Hrvatsku vojsku,cetiri rata ste fasovali u 10 godina a imali ste prednost u naoruzanju stravicnu..zato traktoristi drzite se vi kosarke to vam ide...

PETAR 1

pre 6 godina

Prvo nece biti rata, a ako i bude imaju strele, koplja kamenje kuke i motike, pa kom obojci a kom teritorija.\n

bojanis

pre 6 godina

zemlje koje su u nato nikad nece zaratiti i sta ce im naoruzanje bitno je da gradjani zive bolje.

makijoca

pre 6 godina

Slovenci vise od toga ne bi imali gde da parkiraju a hrvati ni te ne ni umeli da upotrebe.\n

Dragan

pre 6 godina

Tresla se gora rodio se miš...Šaka jada i Slo i Hr. Samo sto bi ih hrvati razlupali...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17