• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.06.2018

17:03

AFRIČKI NOVINAR IZBLAMIRAO PLENKOVIĆA: Šta je to Hrvatska?

Balkan

AFRIČKI NOVINAR IZBLAMIRAO PLENKOVIĆA: Šta je to Hrvatska?

Podeli vest

Izjava premijera Andreja Plenkovića da bi u "Africi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj", izazvala je veliki broj reakcija među kojima je i ona novinara iz Kenije, Krispina Mvakideua, koji je šefu hrvatske vlade poručio da Afrikanci ne znaju kako žive Hrvati, te da bi oni, ipak, radije živeli u razvijenim evropskim državama poput Nemačke, UK, Francuske, ili, pak, u Australiji i SAD

Za komentar Plenkovićeve izjave o hrvatskom i afričkom standardku kenijskog novinara je pitao urednik na Dojče veleu, Srećko Matić, a Mvakideu mu je odgovorio:

- Ne znam o čemu je hrvatski premijer govorio kad je rekao da toliko Afrikanaca sanja o hrvatskom načinu života, jer verujem da velik broj Afrikanaca ni ne zna gde se Hrvatska nalazi i kakav je tamo život. Siguran sam da je dobro, da je okej, ali ako pričate s Afrikancima, većina će vam reći da bi voleli da žive u bogatim evropskim zemljama poput Nemačke, UK, Francuske ili pak u Australiji ili SAD-u".
Prema rečima kenijskog novinara, to su zemlje u koje mnogi Afrikanci žele da imigririraju. 

- Ali Hrvatska je relativno mala, nepoznata, u istoj je kategoriji s Bugarskom i ostalim malim balkanskim zemljama. Ne bih se složio s tvrdnjom da mnogi Afrikanci sanjaju o ''hrvatskom životu" - rekao je Mvakideua, preneo je portal net.hr.
Inače, kada je Plenković rekao da bi "u Africi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj", iz njegovog Kabineta su hitno reagovali saopštivši da "premijer nije upoređivao standard Hrvatske i afričkih zemalja, već da je govorio o demografskom izazovu".

SRPSKA DELEGACIJA REAGOVALA NA PLENKOVIĆEVE UVREDE: Predsednica Evropskog parlamenta ignoriše sramno izlaganje!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija