• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

16.08.2018

18:51

BRUKA! HRVATI OZAKONILI USTAŠKI POZDRAV! Legalizovan poklič 'Za dom spremni'!

Balkan

BRUKA! HRVATI OZAKONILI USTAŠKI POZDRAV! Legalizovan poklič 'Za dom spremni'!

Podeli vest

Vlast u Hrvatskoj, verovali ili ne, legalizovala je ustaški pozdrav 'Za dom spremni' pod kojim je u vreme NDH ubijeno više od 700.000 Srba, Jevreja i Roma! 

Ovu odluku doneo je Prekršajni sud u Požegi, koji je sramni poklič ozakonio, tvrdeći da je u pitanju 'izraz volje i legitimiteta vlasti u Hrvatskoj'?!?

Savremena NDH

Legalizovanje ustaškog pozdrava 'Za dom spremni' je potvrda da je današnja Hrvatska zapravo savremena NDH, smatra poslanik SNS Vladimir Đukanović.

Sudija Prekršajnog suda u Požegi Đurđica Cakalić oslobodila je optužbe Stanka Dragičevića, koji je optužen jer je u svom dvorištu na metalni jarbol podigao zastavu HOS, u čijem se donjem delu grba nalazi natpis "Za dom spremni!".

"Sporna zastava predstavlja obeležje sastavnog dela Hrvatske vojske - HOS, koji je službeno registrovan i predstavlja izraz volje i legaliteta vlasti Hrvatske", obrazložila je Cakalićeva, a prenosi 'Hrvatski tjednik'.

(VIDEO) SRBIJA I RUSIJA ĆE OSLOBODITI KOSOVO I CRNU GORU! Američki vojni analitičar: RAT ĆE BITI VELIKIH RAZMERA!

Komentarišući ovu skandaloznu odluku, analitičar Saša Borojević ističe da neoustaška država svakim danom pokušava da revidira istoriju i legalizuje ustaško-fašistički pokret.

- Nisu svi Hrvati ustaše. Međutim, čak i oni koji nisu ustaše ništa nisu uradili da zaštite svoje sugrađane Srbe od genocida. Većina se pravila blesava ili ustaške zločine racionalizovala na način 'a šta su Srbi nama radili... '. Zato je 1991. godine izbio rat, proterano je 300.000 Srba, rušeni su i grobovi i crkve. I, molim vas, što se sada ne oglase svi oni borci za prava, zašto ne traže da EU zabrani povampirenje fašista? Ne rade to, jer se slični sličnom raduju - zaključuje Borojević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 5 godina

Je*es Hrvate ,sta da mi radimo naivni i izgubljeni u vremenu ,pod jugonostalgijom jos uvek .Ko fol se naoruzavamo a ni drzavu nismo napravili .Pobili su nas ,sekli nas na komade ,silovali ,palili ,zadnjih sto godina ,cutali smo ko pi*ke ,nikada znali nismo vratiti da nas zapamte ,sada mi njih pamtimo . Znamo li koga slavimo i zasto ,kako se mi pozdravljamo ,koji simbol mi imamo ....?!...

Mira

pre 5 godina

Vucicu jasno nam je da ratujemo na svim frontovima protiv svojih, i sa nazivi "Hrvatima" i "Bosnjacima" i sigurno vecim delom sa "Albancima" kao sto je ovaj iz Preseva. Ljudi imaju realan problem - ako koza laze rog ne laze. Ali ne mozes da gradis naciju sa Zadrugama, Parovima ...Moras prvo da uspostavis Naciju koju ce da priznaju i oni koji joj pripadaju a zatim ce i oni koji znaju da su joj pripadali.

Mira

pre 5 godina

Ako se ja pitam kao problem bih postavila kao prvo zasto nase devojke odjednom nose hildzane

doktor

pre 5 godina

nacisti su dobili avione od Izraela pa sad mogu malo da modernizuju nacisticku drzavu simbolima i nacistickim pozdravima .

SS

pre 5 godina

Može im se,pustali smo im 60-pa 70-ih pa 90-ih da kliču za dom spremni.Pametni,traze i poštuju svoje pa kakvo je takvo je,a EU ne smeta jer su isti,samo Srbi ne znaju dalje od nosa i džepa.

Mikac

pre 5 godina

Istorija je pokazala da kada oprostite zlodela da taj to pogrešno shvati i nastavi da ih i dalje izvršava. A nisu čitali istoriju dalje (što važi za Hrvatsku i Nemačku) , pa neka je pročitaju a Šojgu je to lepo rekao Nemcima. Žalosno je što u II Sv. rat , Nemci su ćutke gledali šta rade hrvati a danas to isto čine. Ali neko Vas gleda pa dobro pripazite jer sada neće imati milosti.

nena

pre 5 godina

Jadan narod koji ih je doveo na vlast jadno sudstvo i jadna za mene lazna drzava na celu sa jadnom predsednicom

cccc

pre 5 godina

Ma sta nas briga Oni su odavno :za dom spremni (za ludacki dom)

Borislav

pre 5 godina

Ko je*e Kolindu, ne treba se obazirati na njena mešetarenja, njihove kompleksirane izjave odje*ati.!!! Treba završiti, kako je planirano do kraja oktobra reformu, vratiti penzionerima penzije, ukinuti zakon o privremenom smanjenju, maksimalno pvećati penzije. Naravno pitanje svih pitanja je jednom za uvek rešiti pitanje sa Šiptarima, mada je to teško i mukotrpno, jer je to ZADNJE DIVLJE PLEME U EVROPI!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17