• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/vijesti.me/informer.rs

29.08.2018

13:56

CRNOGORSKOJ TAJKUNKI KOJA JE PREGAZILA VERENIKE IZ SRBIJE U BEČIĆIMA ODBIJENO JEMSTVO OD 220.000 EVRA!

Balkan

CRNOGORSKOJ TAJKUNKI KOJA JE PREGAZILA VERENIKE IZ SRBIJE U BEČIĆIMA ODBIJENO JEMSTVO OD 220.000 EVRA!

Podeli vest

Emina Adrović (23), koja se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće u Bečićima u kojoj je poginuo Miloš Vukomanović, a njegova verenica Snežana Rudinac teško povređena, odbijena je za jemstvo od 218.662 evra, kojim bi se branila sa slobode  

"Prihvata se ponuđeno jemstvo branilaca okrivljene Emine Adrović, advokata Zdravka Begovića i Vlada Vukovića, upisom hipoteke u iznosu od 218.662 eura na nepokretnosti upisane u listu nepokretnosti Bogetići PJ Nikšić pa će se pritvor određen protiv okrivljene rešenjem ovog suda ukinuti kada se izvrši upis hipoteke na navedenoj nepokretnosti i sudu bude dostavljen dokaz da je izvršen upis hipoteke u korist Osnovnog suda u Kotoru", navodi se u prethodnom rešenju Osnovnog suda u Kotoru.

DVOSTRUKI ARŠINI SUDA U KOTORU: Nedužnu Sara drže u zatvoru, optuženoj za smrt mladića prihvatili kauciju?!

Međutim, Viši sud u Podgorici vratio je danas Osnovnom sudu u Kotoru na ponovno odlučivanje o prihvatanju jemstva u iznosu od 218.662 eura koje je ponudila Emina Adrović (23) da bi se u daljem toku postupka branila sa slobode. Prošle nedelje Osnovni sud u Kotoru prihvatio ponuđeno jemstvo za Budvanku, ali se Tužilaštvo žalilo pa su spisi predmeta dostavljeni Višem sudu na odlučivanje.

Za njenu slobodu ponuđena je hipoteka u iznosu od 218.662 eura.

Branilac Emine Adrović, još nije dobio zvanično rešenje, ali je ono prema pouzdanim informacijama koje su do njega stigle, ukinuto iz formalnih razloga.

- Zaista ne znam sadržinu tog rešenja, ali sam ubeđen da će u ponovnom postupku sudija Danijela Samardžić iz KO koja je donela prvo rešenje i koja je dozvolila jemstvo, istu takvu odluku doneti i da će se prihvatiti jemstvo budući da se radi o iznosu od 212 hiljada eura- za nadležnost Osnovnog suda zaista velika suma - kazao je advokat Adrovićeve, Zdravko Begović.

facebook


U razgovoru za Vijesti, na pitanje da li je pomalo čudno da tako vrednom imovinom garantuje neko ko sa Eminom Adrović nije ni u kakvom srodstvu, advokat je rekao da pravo da ponudi jemstvo ima bilo ko.

(VIDEO) PRETI JOJ 8 GODINA ZATVORA! Evo ko je bogata mlada slikarka koja je pregazila verenike iz Srbije u Bečićima!

- Ja mogu reći da je formalni vlasnik Veselin Vukićević, porodični prijatelj porodice Adrović i da tu ne postoji čak ništa sporno. Zakon o krivičnom postupku dozvoljava mogućnost da jemstvo ponudi bilo ko - izjavio je za Vijesti Begović.

Jutros je u kotorskom Osnovnom sudu trebalo da bude održano i ročište za potvrdu optužnice protiv Adrović, međutim, kako se spisi predmeta nalaze u Višem sudu zbog odluke o jemstvu, predsednik tamošnjeg suda, Branko Vučković je na zahtev odbrane pretres odložio za 4. septembar. Begović očekuje da suđenje počne krajem septembra.

S obzirom da se radi o krivičnom delu iz oblasti bezbednosti javnog saobraćaja, tzv. nehatno krivično delo, zaprećena je kazna zatvora do osam godina.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) POGLEDAJTE SNIMAK STRAVIČNE NESREĆE U BEČIĆIMA! Ovako je automobil pokosio verenike iz Srbije!

U optužnici kotorskog tužilastva navodi se da je optužena Adrović, 18 . jula, 45 minuta nakon ponoći u Bečićima, upravljala automobilom audi, krećući se brzinom od 60 kilometara na sat, na deonici gde je ograničenje 50 kilometara. U dokumentu stoji i da, nailazeći na raskrsnicu i pešački prelaz na kom su bili Vukomanović i Rudinac, optužena nije prikočila već je prednjim delom automobila udarila u njih. Snežana Rudinac je inače i dan-danas u komi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija