• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2018

14:45

KAPETAN DRAGAN OSTAJE U ZATVORU, USTAŠE ODBILE NJEGOV ZAHTEV DA USLOVNO IZAĐE NA SLOBODU!

Balkan

KAPETAN DRAGAN OSTAJE U ZATVORU, USTAŠE ODBILE NJEGOV ZAHTEV DA USLOVNO IZAĐE NA SLOBODU!

Podeli vest

​Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, ostaje u zatvoru jer mu je sud odbio zahtev za uslovno puštanje na slobodu nakon dve trećine odslužene zatvorske kazne

Vasiljković je pravosnažnom presudom Županijskog suda u Splitu proglašen krivim zbog ratnog zločina i kažnjen zatvorom od trinaest godina i šest meseci.

Kaznu služi u Zatvoru u Lepoglavi.

Zamenik županijske državne pravobraniteljke osporio je zahtev Kapetana Dragana "argumentima iz kojih sledi da nema mesta odobravanju uslovnog oslobađanja zatvorenika" i predložio da se predlog odbije, što je sud i uradio.

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, ostaje u zatvoru jer mu je sud odbio zahtev za uslovno puštanje na slobodu nakon dve trećine odslužene zatvorske kazne, preneo je danas 24.sata.hr.

Ročište po zahtevu Vasiljkovića i njegove odbrane održano je juče u Varaždinu, tokom kojeg se on kratko javio video-linkom iz zatvora istakavši da ima mnogo rezervi prema hrvatskom pravosuđu i prema tome da će doneti pozitivnu odluku, jer su ga, kako je rekao, i osudili bez valjanih dokaza i bez dokazane krivice.


Obe strane u ovom postupku imaju pravo žalbe na ovu odluku.

Prvostepenom presudom Županijskog suda u Splitu Vasiljković je u septembru prošle godine osuđen na 15 godina zatvora.

Vrhovni sud Hrvatske u julu je smanjio Vasiljkoviću za godinu i po dana kaznu zatvora i pravosnažno ga osudio na 13 i po godina zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

Vasiljković je u pritvoru proveo skoro 13 godina, što mu je uračunato u kaznu.

Kapetan Dragan, koji ima i srpsko i australijsko državljanstvo, uhapšen je u Australiji, a Hrvatskoj je izručen u maju 2015. godine.

STRAŠNO NASILJE HRVATSKE VLASTI: Kapetan Dragan skoro oslepeo u hrvatskom zatvoru!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 5 godina

Srbin si Kep, moraš robovati u Lepoj njihovoj, to nam je od U dato.

Pravda

pre 5 godina

Nije mi jasno gdje bi to on bio uslovno pusten u Zagreb ili Split pa niste normalni

ocekivano

pre 5 godina

to se moglo i ocekivati od ustasa !!! sve ce da urade daga drze u tamnici dokle god mogu i da ne izadje ziv !!!

DOBRONAMERNI

pre 5 godina

Sačekajmo odluku po žalbi njegovih krajnje nesposobnih advokata iz Hrvatske, ČANKOVIĆKE I FILAKOVIĆA! Nisu uspeli da mu omoguće odbranu sa slobode, onda je dobio 13.5 godina zatvora bez ikakvih dokaza, a sada nisu uspeli ni da mu izdejstvuju ni uslovni otpust. Ima li gorih advokata od ovih iz Hrvatske koje je preporučio Savo Štrbac, "šef odbrane"?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17