• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

25.02.2019

17:53

BAKIROV SDA PRAVI PALESTINU U BOSNI! Galijašević upozorava: BiH NIJE BEZBEDNA ZEMLJA!

Balkan

BAKIROV SDA PRAVI PALESTINU U BOSNI! Galijašević upozorava: BiH NIJE BEZBEDNA ZEMLJA!

Podeli vest

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević ocenio je danas da BiH nije bezbedna zemlja, ali da je Republika Srpska za sada pokazala veliku sposobnost i vitalnost da se nosi sa problemima koji se odnose na bezbednost i odbranu svoje pozicije

- Dejtonski mirovni sporazum predstavlja odbranu Republike Srpske i demokratije u BiH - rekao je Galijašević novinarima pre početka foruma u Banjaluci o temi "Bezbednosne implikacije političke i institucionalne (zlo) upotrebe deklaracija, rezolucija, memoranduma, referenduma".

Galijašević je istakao da BiH nije bezbedna zemlja zahvaljujući islamističkim konceptima na prostoru kojim suvereno upravlja SDA koja sprovodi u delo političko nasleđe Alije Izetbegovića u vidu Islamske deklaracije.

- Zahvaljujući njima BiH nije bezbedna zemlja i bliže je Palestini nego Evropi. Bošnjačka politika pravi palestinizaciju na prostoru koji suvereno kontroliše SDA - istakao je Galijašević, prenela je RTRS.

Prema njegovim rečima, u BiH prave novu Palestinu u Evropi od ostataka odreda El mudžahedin, lokalnih mislimanskih vojski i milicija, aktivne islamske omladine, avganistanskih veterana, povratnika iz američkog zatvora Gvantanamo i najnovijeg migrantskog talasa.

Kada je reč o velikom broju migranata u BiH, Galijašević je istakao da nije reč ni o kakvim migrantima, već o poraženim sledbenicima Islamske države i Al kaide.

- Migrant je lice koje legalno ulazi u zemlju, pribavlja legitimnu dokumentaciju i daje je na uvid, a ne kradom i bez adekvatne dokumentacije matičnih zemalja. Svako ovo lice koje je pogrešno imenovano migrantom je bezbjednosni problem Republike Srpske - rekao je Galijašević.

Forumu prisustvuju predstavnici veterana službi bezbednosti Republike Srpske, Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Boračke organizacije Republike Srpske i akademske zajednice.

(VIDEO) DŽIHADISTA NA SRPSKOM OBJASNIO SIRIJCIMA zašto je došao u njihovu zemlju - OVO LEDI KRV U VENAMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17