• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2019

15:51

DODIK: Za zločine nad Srbima važe DRUGA PRAVILA!

Balkan

DODIK: Za zločine nad Srbima važe DRUGA PRAVILA!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Sijekovcu kod Broda da zločini počinjeni nad Srbima ne smeju biti zaboravljeni i da je Republika Srpska jedina garancija opstanka i slobode srpskog naroda

U Sijekovcu kod Broda obeleženo je 27 godina od ubistva 46 srpskih civila, koje su počinili pripadnici regularnih vojnih snaga Hrvatske i i paravojne muslimansko-hrvatske jedinice. Dodik je naglasio da je stradanje u martu 1992. godine bilo stravično, jer su ubijeni civili na pragovima svojih kuća.

- Naša sveta dužnost jeste da gajimo sećanje na nevino stradale u Sijekovcu i njihovim porodicama pomognemo koliko možemo - rekao je Dodik novinarima, prenela je RTRS.

- Naša je obaveza da ne gubimo sećanje i da svake godine obeležavamo ovo veliko stradanje. To će biti i jasna poruka za one koji su zločin počinili - rekao je on.

Ukazuje da za njih očigledno postoje neka druga pravila, jer ne postoji kazna za zločince, a kamoli za ulazak jedinica iz Hrvatske. 

Dodik je naglasio da zločinci moraju da odgovaraju za sve što su počinili nad srpskim narodom, ali da se nažalost do sada to nije dogodilo i da su sudovi očigledno formirani samo za Srbe, jer uprkos brojnim dokazima, ne odgovaraju oni koji su počinili zločine nad našim narodom.
 

DODIK: NEPODNOŠLJIVO RADITI SA LJUDIMA KOJIMA SMETAJU SRBI I SRPSKA! Komšić slavi osudu Karadžića!

Prema njegovim rečima, ljudi u Sijekovcu ubijani su samo zato što pripadaju srpskom narodu. Podsetio je da su zločini i genocid nad srpskim narodom počinjeni i u Drugom svetskom ratu u Jasenovcu, Jadovnu, Brodu na Drini, Hercegovini, Šušnjarima i ostalim stratištima.

- I u poslednjem ratu stradali smo u Sarajevu, Tuzli, Sijekovcu, nisu dozvolili kiseonik za bebe u Banjaluci. Počinjena je i agresija NATO nad srpskim narodom, što ne smemo zaboraviti i sigurno je da dok se ja pitam BiH neće postati član ovog saveza - naglasio je Dodik.

On je ponovio da su države srpskog naroda Republika Srpska i Srbija, da BiH ne daje nikakvu sigurnost, da je ona eksperiment međunarodnog faktora koji je ignorisao srpsko nacionalno pitanje.

Prema njegovim rečima, srpski narod mora da se okupiti oko Republike Srpske.

- Republika Srpska je naš život i nema slobode za srpski narod ako nema državu. U uslovima u kojima živimo i u periodu stalnog osporavanja i izolacija, formirali smo nacionalno istorijsko delo Republiku Srpsku, a ponosan sam što je predstavljam u mestu koje je mrzi. Neka žive Srpska i Srbija - zaključio je Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
banjaluka

pre 5 godina

Gdje nadjoste ovu nakazu da prica o pravdi! 10 godina govorio da su Karadzic i svi ostali ratni funkcioneri ratni zlocinci !Sve je dokumentovano u BN TV.Danas taj izrod srpskog naroda prica o nepravdi,a on licno u Hagu svjedocio protiv nasih generala{srpskih heroja]i svih politickih rukovodioca.Sram vas bilo sta pisete.Goriste olos od svih dusmana srpskog naroda.Ali neka,Dodi se blizi kraj i corka mu ne gine kao sto takav zlotvor i zasluzuje.Znam da necete ovo objaviti i to govori sve o vama.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17