• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.03.2019

21:46 >> 22:22

DODIK: NEPODNOŠLJIVO RADITI SA LJUDIMA KOJIMA SMETAJU SRBI I SRPSKA! Komšić slavi osudu Karadžića!

Politika

DODIK: NEPODNOŠLJIVO RADITI SA LJUDIMA KOJIMA SMETAJU SRBI I SRPSKA! Komšić slavi osudu Karadžića!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je nedopustiva izjava člana predsedništva BiH Željka Komšića povodom današnje presude Radovanu Karadžiću i poručio da će ta izjava otežati razgovore na političkom nivou

Član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da presuda Karadžiću "predstavlja minimum pravde za sve žrtve, Bošnjake i Hrvate, koji su sistematski istrebljivani u sklopu genocidnog projekta stvaranja Republike Srpske".

- Njegova izjava će otežati naše razgovore na političkom nivou. Ne može da bude genocidna Republika Srpska, a da ne bude genocidna BiH. On je izabrao tu vrstu kvalifikacije što je nepotrebno, a izašao je čak i izvan onoga što jeste presuda i pokušao da sve Srbe optuži. To je meni jasna poruka i prema tome ću se odnositi onako kako mislim da treba - rekao je Dodik.

On je ocenio da je Komšićeva izjava nedopustiva jer pokušava da Srpskoj lepi etiketu koju ne zaslužuje, prenela je Srna.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska legitiman deo političkog sistema u BiH i poručio da je nepodnošljivo raditi sa ljudima koji na loš način misle o Srbima i Srpskoj.

- Republika Srpska nastavlja da živi i pozivam sve ljude na mirno ponašanje i da se borimo za naša prava. Jačanje Republike Srpske je zadatak svih nas i moramo pokazati da nije onako kako je presuđivano - naveo je Dodik.

(FOTO/VIDEO) SRBIJO NE UNIŠTAVAJ TENKOVE T-55, VIDI ŠTA JE INDIJA NAPRAVILA OD NJIH: Tarmour - teški transporter koji ledi krv u venama!

On je dodao da je i ono malo poverenja u BiH izgubljeno nakon današnjih ocena Komšića i SDA.

- To nam nalaže potpuni oprez. Njima je potrebno da sve prošire globalno. Nigde nema da je Srpska genocidna, samo se drzne Komšić da to kaže. To je uvreda za Srpsku, s njim ću to raščistiti i to ću govoriti u vremenu koje dolazi - rekao je Dodik.

Komšić tvrdi da "ne postoji primerena ovozemaljska kazna za zločine koje je Radovan Karadžic sa svojim saradnicima počinio, stavljajući na stub srama sve one koji su ga u tome podržavali, ali i one koji ga danas brane". 

- Žalosno je da, i nakon 24 godine od završetka rata, imamo one koji ga pokušavaju na različite načine rehabilitovati u očima vlastitih građana, te i dalje nastavljaju propagirati ideologiju mržnje - rekao je Komšić.

(VIDEO) CRNOGORAC ODRŽAO LEKCIJU NATO I AMERIMA USRED UN! Dolazim iz zemlje koja je samu sebe bombardovala - OD NJEGOVIH REČI BRIDE OBRAZI!

On je ocenio da ova presuda "ostaje kao trajno pisano svedočanstvo i pouka generacijama koje dolaze da ni jedno zlodelo ne ostaje nekažnjeno", prenele su Nezavisne novine.

- Danas, pre svega, moramo biti u mislima sa preživjelima i porodicama žrtava genocida. Nažalost, ova presuda neće nadoknaditi svu bol i traume koje su preživeli, ali predstavlja delimičnu satisfakciju da će za sve zlo koje im je naneseno snositi odgovornost njegov glavni kreator - rekao je Komšić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sidland

pre 5 godina

Smrt je donosio u sve krajeve BiH , samo s jednim ciljem Ujedinjenje ili smrt . On je pola BiH oteo a doživotni zatvor nije kazna, već nagrada.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija