• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2019

21:42

DODIK PUTUJE U RUSIJU: Informisaću Lavrova o problemu formiranja vlasti u BiH!

Balkan

DODIK PUTUJE U RUSIJU: Informisaću Lavrova o problemu formiranja vlasti u BiH!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će u čertvrtak s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom razgovarati o regionalnim pitanjima i da će ga upoznati sa problemom formiranja vlasti na nivou BiH, koji kako je naveo, interesuje sve osim Sarajeva

- Razgovaraćemo i o problemima u regionu i o tome da što neki sa zapada straše javnost o navodnom negativnom uticaju Rusije, koji se zapravo nigde ne prepoznaje - rekao je Dodik, koji učestvuje na Ekonomskom forumu koji se sutra održava u Sankt Peterburgu. 

On je naveo da će Lavrova obavestiti i o tome da je Republika Srpska donela odluku da ojača policiju u pogledu nabavke određenog broja helikoptera za transport.

Lavrova je, dodao je, obavestiti o radovima na izgradnji rusko- srpskog hrama u Banjaluci, te o tome da je vlada RS podržala izgradnju sa 10 miliona na godišnjem nivou.

Dodik je naglasio da je Lavrov dugogodišnji prijatelj Republike Srpske, jedan od najvažnijih diplomata u svetu, koji savršeno poznaje detalje situacije u RS, BiH i regionu.

(VIDEO) 3.000 NATO VOJNIKA KOD SKOPLJA! U Severnoj Makedoniji počela NAJVEĆA VOJNA VEŽBA ALIJANSE!

 

- Svaki susret je značajna prilika da se osvrnemo na našu saradnju i pitanja koja su bila na dnevnom redu našeg poslednjeg sastanka u Banjaluci krajem prošle godine - rekao je Dodik i dodao da je Rusija važan partner Srpske.

Predsedavajući Predsedništva BiH u Sankt Peterburgu će razgovarati i sa šefom katarske diplomatije o bilateralnim odnosima BiH i Katara.

- Katar raspolaže velikim razvojnim fondom, a BiH do sada to nije koristila - rekao je Dodik.

Sastanak s predstavnicima kompanije Gasprom biće posvećen odvajanju kraka ruskog gasovoda Turski tok za Republiku Srpsku, dodao je Dodik, te kao ključno u njegovom prisustvu Ekonomskom forumu naveo investicione aktivnosti i u tom kontekstu razgovore s predstavnicima banaka. 

U Sankt Peterburgu sutra počinje Ekonomski forum na kojem će učestvovati više od 1500 ruskih i međunarodnih kompanija iz oblasti finansija, informacionih tehnologija, poljoprivrede i rudarstva. Forumu će prisustvovati predsednica Srpske Željka Cvijanović i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejo

pre 4 godine

Presednice Srpskog dijela Bosne i Hercegovine Dodiku dogovori sa Lavrovim i Putinom da Rusija napravi veliku vojnu bazu u Banja Luci Republici Srpskoj

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17