• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

31.12.2015

18:15

PROMENE U SAOBRAĆAJU: Sa 2016. godinom stiže i nova mreža GSP linija u Beogradu!

Beograd

PROMENE U SAOBRAĆAJU: Sa 2016. godinom stiže i nova mreža GSP linija u Beogradu!

Podeli vest

Od januara 2016. godine počinje postepeno da se uvodi nova mreža linija javnog gradskog prevoza u Beogradu. Kako je predviđeno predlogom Gradske direkcije za javni prevoz, do pojedinih izmena doći će već tokom januara, dok će druge izmene biti sukcesivno realizovane tokom godine, zbog izgradnje novih terminusa

Tako će u januaru ponovo biti uveden tramvaj 11, koji će saobraćati trasom Kalemegdan Donji grad - Blok 45, a ta linija je uvedena na zahtev građana.

Na zahetev građana, biće uvedena i linija 404, koja će krećući se trasom Ripanj - Trešnja, prolaziti kroz naselje Prnjavor, koje do sada nije imalo javni prevoz.

Linija 56L, koja je saobraćala od Zelenog venca do Čukaričke padine, biće ukinuta.

(INFOGRAFIKA) REŠENA BUS PLUS MISTERIJA! Evo u kojoj ste zoni!

Linije 27 i 67 biće spojene, pa će autobusi na liniji 27, od Mirjeva 3 umesto do Trga Republike, produžiti trasu do Bloka 70A na Novom Beogradu.

Autobusi na liniji 38, koji su saobraćali trasom Šumice - pogon Kosmaj, ubuduće će ići od Šumica do Velikog Mokrog Luga, dok će linija 406 biti produžena pa će ići od Voždovca do Belog potoka.

Vozila javnog gradskog prevoza na liniji 72 će od Zelenog venca do Aerodroma, umesto ulicom Nedeljka Gvozdenoića, odsnosno Bežanijskom kosom, ubuduće saobraćati Vojvođanskom ulicom.

Linije 505 i 709 delimično će izmeniti trase, a linija 705 će u cilju razionalizacije biti objedinjena sa linijom 706E, pa će od zemunskog Keja oslobođenja saobraćati do Aerodroma Batajnica.

Tokom naredne godine doći će do izmene drugih linija, a druga faza vezana je za izgradnju novih terminusa.

Zbog izmeštanje terminusa Trg Republike, Studentski trg, Dorćol (Dunavska), uvođenja pešačke zone u centralnom gradskom području i dislociranja trolejbusa iz Vasine ulice u Francusku biće izgrađeno novo stajalište Dunavska, u Dunavskoj ulici, naspram trolejbuskog depoa. Tu će ubuduće stajati okretati 19, 21, 22, 28, 29, 41 i autobusi 26, 31, 32e, 35, 43 i 44.

SINIŠA MALI: Postavljene kamere u 100 vozila GSP!

Biće izgrađeno i stajalište Novi Beograd - Ušće, pored Brankovog mosta na Ušću, gde će ubuduće stajati autobusi na liniji 27E, kao i Novi Beograd - Blok 20 na parking prostoru u ulici Vladimira Popovića, gde je predviđeno stajalište za linije 96, elektrobus liniju i minibus liniju E9.

U sklopu izgradnje kompleksa Autobuske i železnčke stanice biće izgrađeno i stajalište Novi Beograd - Blok 42, uz Bulevar Milutina Milankovića gde će ubuduće okretati linije 46 i 601.

Na zahtev građana i Opštine Grocka, biće uvedena posebna linija za Grocku, pa će na ulazu u naselje iz pravca Begaljice biti izgrađeno stajalište, odakle će polaziti 301.

U sklopu projekta Beograd na vodi uvodi se i privremena lokacija Autobuske stanice LASTA za prigradske linije Obrenovac, Lazarevac, Sopot, Mladenovac u okviru Bloka 42, na postojećem parkingu naspram Otvorenog tržnog centra.

Neke linije prevoza već su izmenjene tokom 2015. godine, pa su uvedene linije 66 od Vukovog spomenika do NTP Zvezdara, 311 od Ustaničke do Leštana i linija 505 Miljakovac 1 - Miljakovačke staze.

Do sada su izmenjene trase linija 102, 534 i 707.

Predlog je sačinjen na osnovu studije Saobraćajnog fakulteta, a usaglašen je sa promedbama opština i građana.

APEKS: 52 slučaja brutalnih napada na kontrolore!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set