• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beoinfo.rs

01.03.2016

10:18

NIKODIJEVIĆ: Nema potrebe za izborima u Beogradu

Beograd

NIKODIJEVIĆ: Nema potrebe za izborima u Beogradu

Podeli vest

Generalnim urbanističkim planom koji bi trebalo da bude usvojen na narednoj sednici Skupštine grada, u ponedeljak, 7. marta, stvaramo nove zone, nove pravce razvoja grada, obezbeđujemo nove industrijske zone koje će otvoriti nova radna mesta, rekao je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Beograda

On je precizirao da se Generalni urbanistički plan, na čije se donošenje čekalo od 2003. godine, sastoji od 20 celina koje se definišu planom generalne regulacije. 

- Generalni urbanistički plan je važan za građane Beograda zato što definiše nove zone, nove pravce razvoja grada, obezbeđuje nove industrijske zone koje se smeštaju na obodu grada.  Grad Beograd će raditi kompletnu infrastrukturu za ove zone i na taj način stvarati uslove da se pozovu investitori i otvaraju nova radna mesta. Na primer sada na Makiškom polju postoje objekti koji su propali i nisu u funkciji, a ovim planom se omogućava da se na tom potezu gradi mešoviti stambeno-poslovni kompleks - rekao je Nikodijević, dodavši da se ovim planom omogućava i silazak na reke i razvoj tog dela grada.

Prema njegovim rečima, najveći problem grada je što se decenijama niko nije držao urbanističkih planova i što se gradilo haotično, umesto da se prvo stvore infrastrukturni uslovi pa da se grade kuće i stanovi, išlo je obrnuto. 

- Važno je da građani počnu da veruju u institucije i u to da nema više divlje gradnje i da gradske inspekcije rade dobro", rekao je Nikodijević, koji je pozvao građane da prijave ukoliko primete da bilo gde postoji gradnja bez dozvole i gradska inspekcija će reagovati u toku istog dana.

On je podsetio na slučaj na Savskom vencu gde je investitor „ratovao” sa državom sedam dana, ali je ipak odustao i dodao da su to pojedinačni slučajevi i da su građani navikli da tako razmišljaju. 

Govoreći o predstojećim izborima, Nikodijević je pojasnio da će on, ukoliko u ponedeljak do početka sednice gradske skupštine bude obavešten od skupštine opština Zemun i Voždovac da nisu formirani novi organi lokalne vlasti budući da su predsednici ovih opština podneli ostavke, raspisati izbore za skupštine svih 17 opština na teritorji grada.

On je potvrdio da izbori na gradskom nivou sigurno neće biti raspisan,i jer su istekli rokovi koji su predviđeni zakonom kojim je propisano da 30 dana pre raspisivanja vanrednih izbora u lokalnoj samoupravi moraju da se podnesu ostavke, što se nije desilo.

- Nema potrebe za izborima na nivou grada, Beograd se finansijski konsolidovao, ojačao svoja javna preduzeća i ušao u ozbiljne investicije i građani u svih 17 beogradskih opština na lokalnim izborima  imaće priliku da ocene naš rad - rekao je na kraju predsednik Skupštine grada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set