• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.04.2016

12:06

MALI: Otvaranje stadiona Tašmajdan 22. aprila rok koncertom!

Beograd

MALI: Otvaranje stadiona Tašmajdan 22. aprila rok koncertom!

Podeli vest

Nakon pet godina obnove stadion Tašmajdan biće otvoren 22. aprila koncertom "Rok na Tašu", na kojem će svirati Riblja čorba, Galija, Van Gog, Piloti, Električni orgazam uz hor "Čarolija"

Karte za koncert koštaće simboličnih 100 dinara, a sav prihod namenjen je Prihvatilištu za decu ullice.

U obnovu stadiona, koja je izvršena u dve faze, uloženo je oko 550 miliona dinara, a stadion sada ima 10.500 mesta.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali pozvao je sve Beograđane da dođu na koncert kojim se otvara potpuno rekonstruisan Taš, kultno mesto koje pamte generacije Beograđana.

Uoči koncerta, 22. aprila, gradonačelnik će uručiti plakete rok bendvima, za 20, 30, 40 i 50 godina rada, u znak zahvalnosti za doprinos razvoju rok scene.

- To će biti način da vam Beograd kaže veliko hvala za afirmaciju našeg grada i zemlje i biće uvod u koncert - rekao je Mali, na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

GRADONAČELNIK SA AKCIJAŠIMA Od "Beograda na pesku" do "Beograda na vodi"

On je zahvalio svima koji su pristali da budu deo spektakla, i istakao da je obnova stadiona pokušaj da se Tašu vrati stari sjaj i da neki novi klinci imaju srećno detinjstvo, kao starije generacije.

Mali je dodado da će prestonica sada, pored Arene, hale Pionir i Sava centra, dobiti još jedan objekat, koji će, kako je rekao, obogatiti kulturnu i svaku drugu ponudu grada.

- Pozivam još jednom da dođu i uživaju u nastupima bendova - rekao je Mali.

Direktor SRC Tašmajdan Milan Novović podsetio je da su se na Tašu, od osnivannja 1954. godine, održavali koncerti ali i najznačajnija sportska takmičenja.

- To ćemo i ubudućnosti pokušati da uradimo - rekao je Novović i dodao da je stadion sada potpuno fukncionalan i bezbedan.

Frontmen Riblje Čorbe Bora Ðorđević pozvao je Beograđane na koncert i obećao odličan provod.

Podsećajući da je Taš bio deo njegovog odrastanja, a da je Riblja Čorba prvi veliki koncert odstvirala upravo na tom stadionu, Bora Čorba je rekao da će Beograad ponovo dobiti kultno mesto u novom ruhu.

- Zasdovoljstvi je ponovo svirati na Tašu. Dođite, bićemo odlični - poručio je Bora Čorba.

Beograđane su na koncert pozvali i ostali učesnici Kiki Lesendrić, Leontina, Neša Galija, Ðule iz Van Goga i Gile iz Električnog orgazma.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set