• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: reuters/Informer.rs

16.02.2017

22:45

UŽAS U SRPSKOJ PRESTONICI! Maloletni migranti se prostituišu po Beogradu kako bi preživeli!

Beograd

UŽAS U SRPSKOJ PRESTONICI! Maloletni migranti se prostituišu po Beogradu kako bi preživeli!

Podeli vest

Maloletni migranti koji su krenuli ka Evropi i boljem sutra u Beogradu preživljavaju baveći se gej prostitucijom

Kako piše Rojters, u Beogradu je veoma težak položaj migranata, a sve i svašta proživiljavaju da bi opstali. 

Omotani sivim ćebadima, dečaci, od kojih su pojedini stari svega 10 godina, greju se vatrom u napuštenom skladištu blizu glavne železničke stanice u Beogradu.

- Gladne i željne svega često posećuju muškarci Srbi koji im nude novac za seks, znajući da su neki od njih toliko očajni da će učiniti sve da prežive - opisuju novinari Rojtersa atmosferu u migranstkom skloništu.

- Dolaze ovde i ciljaju naivne - kaže šesnaestogodišnjak iz Avganistana, koji nije želeo da da otkrije svoje pravo ime.

- Pitaju koliko novca im je potrebno. Plate i odu, ali grozne stvari urade tim mladićima - kaže ovaj sagovornik Rojtersa i tvrdi da da je jedan čovek nudio i do 2.000 evra da bi imao seks sa dečacima.

Njegov prijatelj rekao je novinarima da ne krivi dečake koji prodaju svoja tela.

- Spavaju gladni noćima ovde. Hladno je, nemaju ništa, nemaju novca i misle da to moraju da rade - tvrdi ovaj sagovrnik Rojtersa.

Stotine dece migranata stiglo je uSrbiju prošle godine, putujući mesecima da pobegnu od borbi i siromaštva u Avganistanu, Pakistanu, Iraku i Siriji.

Kao i njih dvojica mnogi su zaglavili u Srbiji i ne mogu da nastave svoje putovanje u zapadnu Evropu zbog snega i zatvorenih granica. Većinu novca su potrošili na krijumčare koji su ih doveli dovde.

Organizacija "Sačuvajmo decu" procenjuje da je 10 odsto dece migranata u Srbiji nema pratnju.

- Kada se zaglave u Srbiji, ili bilo kojoj drugoj zemlji, troše sav novac koji imaju, a novac im treba da nastave putovanje sa krijumčarima - kaže Tatjana Ristić portparolka ove organizacije u Beogradu.

Šesnaestogodišnjak je ispričao da ga je put do sada koštao 9.500 evra. Kako kaže bugarski krijumčari u su ga tukli, jeo je lišće i pio prljavu vodu da preživi.

- Umalo da se onesvestim od žeđi. Ali, nastavio sam da hodam, da me krijumčar ne bi tukao - priča maloletni migrant.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
obrad

pre 7 godina

Samo vi mamite razne degenerike sa zapada. Kad procitaju ove lazne vesti sta ima u Beogradu odmah ce da dolete. Jos nam samo i oni fale.

sinis

pre 7 godina

Izgleda da samo muskarci bjeze. Sta je sa zena? Providno je ovo sve postalo.\n

miki

pre 7 godina

sami su izabrali to , postoje prihvatni centri u koje mogu da idu , ako ce da se prostituisu, mene mnogo briga.n

SARA

pre 7 godina

NISTA TO NIJE NOVO. \nU NEMACKOJ RADE TO SLOBODNO JER TO ZELE ZS NOVAC. \nMRZIM PEDOFILE ALI U MNOGIM MUSLIMANSKIM ZEMLJAMA TO PRAKTIKUJU  SLOBODNO. \n\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set