• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2017

15:00

VRAČAR: Ne rušiti deo parka, podnećemo krivične prijave!

Beograd

VRAČAR: Ne rušiti deo parka, podnećemo krivične prijave!

Podeli vest

Načelnica opštinske uprave Vračara Gordana Basta danas je, nakon razgovora sa građanima koji se protive uklanjanju dela parka na uglu tri ulice na Vračaru, rekla da su u pravu, da je ta odluka doneta za vreme vlasti DS i najavila krivične prijave protiv tadašnjeg predsednika opštine Branimira Kuzmanovića i načelnika opštinske uprave

Basta je, navodi se u saopštenju, razgovarala danas sa građanima koji se protive uklanjanju dela parka na uglu Tomaša Ježa, Radoslava Grujića i Mileševske i upoznala ih sa odlukom opštine Vračar od decembra 2012. godine kojom je privatnom investitoru, koji danas ruši deo parka, omogućeno da ude u vlasništvo.

- Građani koji se sa pravom bune jer se oduzima deo parka na osnovu zahteva vlasnika parcele treba da znaju da je ova situacija posledica odluke gradske opštine Vračar iz decembra 2012. godine kada je ovom opštinom upravljala DS - rekla je Basta.

Ona je dodala i da se na tu odluku nije žalila ni tadašnja Direkcija za građevinsko zemljište "na čijem čelu je bio tadašnji direktor Boris Ranković, tada kadar DS - a sada perjanica stranke Borisa Tadića".

Promo

Basta je poručila da će gradska opština Vračar podneti zbog svega što se desilo krivične prijave protiv tadašnjeg predsednika opštine Vračar Branimira Kuzmanovića kao i načelnika opštinske uprave.

Kako je objasnila opština Vračar je od grada Beograda tražila da se zaustave svi radovi vlasnika te parcele dok se ne rasvetle sve okolnosti "kako je došao do svojine i da li je u tome bilo nezakonitog postupanja bivšeg rukovodstva opštine Vračar".

- Urbanistički plan na osnovu koga je sve urađeno usvojen je 2001. godine kada je na vlasti i na Vračaru i u Beogradu bila DS emokratska stranka - navela je Basta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
drago markovic

pre 7 godina

Gispodjo to podnosenje prijave je pucanje u prazno i sluzi kao obmana za mase-gradjane. Odmah ,sad ,danas ,izdajte i zabranite dalje radove. I nastavite ispitivanje kako je kupljeno to zemljiste? Svaka druga izjava ovo cemo,ono cemo,uradicemo je zamajavanje. Milicija da dezura i da osujeti zabrani svake dalje radove je odgovor gradjanima i tvoje postenje dato narodu.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set