• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

17.03.2017

11:54

VESIĆ: Ove godine 35 miliona dinara za sportska takmičenja u školama

Beograd

VESIĆ: Ove godine 35 miliona dinara za sportska takmičenja u školama

Podeli vest

Grad Beograd je ove godine odvojio 35 miliona dinara za sportska takmičenja u školama, što je mnogo više nego pre nekoliko godina kada je to bilo šest miliona dinara, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić

 

- To samo pokazuje koliko se mi trudimo i vodimo računa da uložimo u škole - rekao je Vesić novinarima u osnovnoj školi "Zmaj Jova Jovanović" na Voždovcu, gde je održano takmičenje osnovaca te opštine pod nazivom "Srbija, zemlja šampiona".

Istakavši da opština Voždovac svim đacima prvacima poklanja školske torbe i pernice, Vesić je poručio i ostalim beogradskim opštinama da se ugledaju na opštinu Voždovac.

- U školi 'Zmaj Jova Jovanović' su renovirani toaleti i dosta toga je urađeno za školu, što samo govori koliko mi, kao lokalna samouprava, brinemo o školama i koliko pokušavamo da škole uredimo - naglasio je Vesić.
 

Beoinfo

On je izrazio zadovoljstvo što će ta škola najverovatnije prihvatiti ideju ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića da đaci nose uniforme.

- Na taj način, dodatno će biti uveden red u škole, a i daćemo svoj doprinos da škole postanu ono što treba da budu, mesta za obrazovanje dece - rekao je Vesić.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je rekao da se takmičenje "Srbija, zemlja šampiona" održava već drugu godinu.Kako je rekao, to takmičenje je lepa prilika da deca, kroz igru i zabavu, nauče nešto novo iz oblasti sporta.

Beoinfo

Direktorka osnovne škole "Zmaj Jova Jovanović" Vesna Životić se zahvalila ministru Šarčeviću predstavnicima Grada Beograda što su došli da vide kako škola radi i da podrže učesnike takmičenja.

Takmičenju su prisustvovali i članica Gradskog veća Tanja Popović, kao i v.d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moravica

pre 7 godina

A da odvojite malo para i za takmicenja iz znanja, da promovisete znanje, nauku.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set