• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2017

10:34

VESIĆ: Prijava tužilastvu protiv huligana koji su uništili fasadu

Beograd

VESIĆ: Prijava tužilastvu protiv huligana koji su uništili fasadu

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić je Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, na osnovu informacija koje mogu da imaju element krivičnog dela, podne prijavu protiv N.N. lica, koja su u noći između 12. i 13. jula uništila tek renoviranu fasadu u Pop Lukinoj 12, saopštio je danas gradski Sekretarijat za informisanje

Vesić je u prijavi naveo da je „tokom noći između 12. i 13. jula grupa nepoznatih lica sprejevima uništila upravo rekonstruisanu fasadu zgrade u Pop Lukinoj ulici br. 12 na opštini Stari grad u Beogradu”.

On je naveo da su sigurnosne kamere koje pokrivaju obližnju benzinsku pumpu Naftne industrije Srbije zabeležile ceo događaj, te su i nadležni u gradu Beogradu i preko informacija dobijenih od strane NIS-a saznali za detalje događaja i za postojanje snimka.

Prema njegovim rečima, ta fasada upravo je rekonstruisana u okviru programa grada Beograda za rekonstrukciju gradskih fasada i to sredstvima iz budžeta grada.

- Navedenim radnjama nepoznata lica nanela su kako direktnu materijalnu tako i indirektnu i nematerijalnu štetu gradu Beogradu. Sredstva utrošena za rekonstrukciju i uređenje navedene fasade zgrade u ulici Pop Lukina br. 12 iznose pet i po miliona dinara, koliko iznosi i direktna materijalna šteta za gradski budžet, s obzirom da je posle vandalskog uništenja iscrtavanjem sprejevima ova fasada u gorem stanju nego pre izvršene i plaćene rekonstrukcije - napisao je Vesić.

- S obzirom da grad Beograd u okviru svojih nadležnosti intenzivno radi na sanaciji, adaptaciji i uređenju, kao i na ulepšavanju ne samo fasada već i svih javnih površina i prostora i zbog podizanja nivoa turističke ponude i svake vrste turističke usluge u gradu Beogradu, svako naruženje posebno vandalskim ponašanjem, nesumnjivo se odražava i na opšti utisak koji strani turisti stiču o gradu, odnosno utiče na obim i frekvenciju turističke ponude i boravka turista u Beogradu - naveo je gradski menadžer.

On je istakao da vandalsko naruženje u svakom, pa i u ovom konkretnom slučaju stvara i indirektnu materijalnu štetu za gradski budžet jer nesumnjivo utiče na broj turističkih poseta i dužinu zadržavanja turista u Beogradu.

S obzirom na sve izneto, Vesić je naveo da dostavlja ovu informaciju Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu radi razmatranja i preduzimanja svih radnji iz nadležnosti tog tužilaštva, a pre svega utvrđivanja identiteta huligana koji su uništili fasadu.

Vesić je tužilaštvu dostavio i video snimak koji su snimile sigurnosne kamere sa pumpe Naftne industrije Srbije, navedeno je u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set