• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.10.2017

19:24

VESIĆ NAJAVIO: U ponedeljak čišćenje divlje pijace na Novom Beogradu!

Beograd

VESIĆ NAJAVIO: U ponedeljak čišćenje divlje pijace na Novom Beogradu!

Podeli vest

Grad Beograd organizovaće u ponedeljak, 9. oktobra, akciju čišćenja prostora preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu, gde će na proleće početi izgradnja autobuske stanice, najavio je je danas gradski menadžer Goran Vesić

Vesić je podsetio da je još pre pet meseci taj prostor, koji je predviđen za izgradnju nove autobuske stranice, ograđen, ali da su tamo počela da dolaze lica koja prodaju stare stvari i za sobom ostavljaju ogroman nered. 

- Do sada smo sedam puta čistili taj deo i odneli 2.000 kubnih metara smeća. To će biti akcija u kojoj će učestvovati Komunalna policija, MUP, Centar za socijalni rad i gradske inspekcije, te će nakon čišćenja taj prostor biti zatvoren i na njemu će dežurati policijska patrola - istakao je Vesić, gostujući u Jutarnjem programu Studija B.

Prema njegovim rečima, nadležnost u ovoj oblasti je na opštinskoj inspekciji, koja gotovo da tamo nije ni odlazila. 

On je najavio da će na proleće naredne godine početi izgradnja autobuske stanice na tom prostoru.

Vesić je ponovio da postupak za dobijanje građevinske dozvole, pod uslovom da je dokmentacija potpuna, traje 28 dana.

- Direkcija za gradsko građevinsko zeml?ište i izgradnju Beograda prihodovala je ove godine do početka oktobra 9,2 milijarde od planiranih 9,7 milijardi dinara do kraja godine. Ove godine naplatili smo naknadu za gradsko građevinsko zemljište za 920.000 kvadratnih metara, što znači da se u Beogradu gradi 27 odsto više kvadrata nego prošle godine - ukazao je Vesić.

Ako se uzme u obzir da ćemo do kraja godine izdati dozvole za ukupno milion kvadratnih metara, možete da se uverite da se u odnosu na prethodnu gradsku vlast Beograd pokrenuo, naveo je Vesić.

- Sve što se gradi zapošljava građevinsku industriju i kreira nova radna mesta. Prvi put posle deset godina pala je nezaposlenost ispod 100.000. Ona trenutno iznosi 92.000, što je takođe mnogo, ali činjenica je da je nezaposlenost manja jer se u Beogradu radi i gradi - naglasio je Vesić.

Kada je reč o infrastrukturnim radovima u gradu, Vesić je rekao da postoje rokovi u kojima će radovi biti završeni.

Slavija će, kazao je, biti završena 16. novembra, Bulevar oslobođenja 22. oktobra, Ruzveltova 6. novembra, a početkom decembra Brankov most će funkcionisati u punom kapacitetu. 

- Radove nastavljamo i sledeće godine, i to Ulicu kneza Miloša, Trg Republike, ceo potez od Kraljice Marije do Kalamegdana, četiri garaže, tunel između Save i Dunava, tunel ispod Topčiderskog brda, jer grad mora da se sredi. Slični radovi nisu rađeni decenijama unazad - kazao je Vesić.

On je istakao i da turizam predstavlja veliku šansu Beograda te da je broj turista iz dalekih zemal?a porastao za 65 odsto, saopštila je gradska uprava Grada Beograda.

- To je dobro jer imamo dobrog avio-prevoznika koji je postao najveći avio- prevoznik u ovom delu Evrope. Strani turista u Beogradu potroši 300 evra dnevno, računajući sve troškove, i kada se to pomnoži sa brojem gostiju, dobija se veliki prihod. Turizam nam je jako važan i zato ćemo u narednim godinama učiniti sve da ovu privrednu delatnost razvijamo i u budućnosti - zaključio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set