• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.10.2017

15:18

(FOTO) PODELJENI PAKETI ZA NAJUGROŽENIJE SAMOHRANE RODITELJE! Vesić: Grad Beograd sve svoje obaveze isplaćuje uredno

Beograd

(FOTO) PODELJENI PAKETI ZA NAJUGROŽENIJE SAMOHRANE RODITELJE! Vesić: Grad Beograd sve svoje obaveze isplaćuje uredno

Podeli vest

Najugroženijim porodicama samohranih roditelja sa opštine Palilula danas su dodeljeni prehrambeni paketi, a to je deo šire akcije u okviru koje će pomoć dobiti ukupno 550 takvih porodica sa teritorije grada Beograda

Akciju su organizovali Fondacija "Ana i Vlade Divac" i JKP "Infostan tehnologije" u saradnji sa Gradskim centrom za socijalni rad i Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, a sredstva su prikupljena zahvaljujući građanima koji su preko majskih računa Infostana uplaćivali donacije.

 - Reč je o paketima sa najosnovnijim životnim namirnicama koje su neophodne ovim porodicama da mi mogle normalno da žive -  rekao je gradski menadžer Goran Vesić novinarima u Gradskom centru za socijalni rad, odeljenje Palilula.

Podsetivši da je početkom godine dodeljeno oko 770 paketa, on je istakao da će Grad Beograd i ubuduće nastaviti to da radi.

Beograd.rs

 - Sistem socijalne zaštite u Beogradu je sada takav da mi korisnicima ne dugujemo apsolutno nijedan dinar i sve svoje obaveze isplaćujemo tačno na vreme -  sa ponosom je istakao Vesić.

Podsetivši da je aktuelna gradska vlast pre tri i po godine nasledila skoro 500 miliona dinara duga prema trudnicama i porodiljama, on je rekao da je taj dug isplaćen.

Od ove godine, od prvog jula, svim zaposlenim porodiljama na teritoriji Beograda se isplaćuje po 10.000 dinara, a nezaposlene porodilje dobijaju po 25.000 dinara, naveo je Vesić i dodao da se Grad Beograd trudi da sve svoje obaveze isplaćuje uredno.

Beograd.rs

 - Mi smo, kao Grad Beograd, posebno ponosni na pomoć koju smo dali Sigurnoj kući. Od 2013. godine Sigurna kuća se po prvi put nalazi u sistemu našeg finansiranja, odnosno Grad Beograd je finansira - rekao je gradski menadžer.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je aktuelna gradska vlast 2014. godine nasledila socijalnu politiku punu dugovanja, neodgovornosti i neispunjenih obećanja prema građanima.

Beograd.rs

 - Za samo tri godine smo uspeli da kompletno reformišemo sistem socijalne zaštite i sa ponosom možemo da kažemo da sada imamo najrazvijeniji sistem kada su u pitanju socijalna zaštita i socijalna politika -  istakla je ona.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Košel je rekla da je akcija pomoći najugroženijim porodicama samohranih roditelja sa teritorije grada Beograda uspešno realizovana.

 - Pre svega želim da se zahvalim građanima Beograda jer oni uvek pokazuju solidarnost i humanost -  rekla je i naglasila da je tokom akcije prikupljeno više od 1,5 miliona dinara za nabavku prehrambenih paketa.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set