• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.12.2017

16:31

BEOGRAD POMAŽE TALENTIMA! Vesić: Najboljim srednjoškolcima 16,8 miliona dinara!

Beograd

BEOGRAD POMAŽE TALENTIMA! Vesić: Najboljim srednjoškolcima 16,8 miliona dinara!

Podeli vest

Fondacija za mlade talente grada Beograda objavila je rang listu srednjoškolaca iz glavnog grada koji će dobiti jednokratnu novčanu pomoć kako bi unapredili svoj talenat, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić i naveo da je ove godine za tu namenu opredeljeno 16,8 miliona dinara

Na konkurs se prijavilo 144 srednjoškolca, njih 60 je ispunilo uslove, a 49 dobilo novčana sredstva. Najviše novca, skoro 14 miliona dinara, opredeljeno je u kategoriji nabavke neophodne opreme odnosno sportskih rekvizita, muzičkih instrumenata i svega što im je neophodno da razviju svoj talenat.

- Nešto malo više od 1,5 miliona dinara opredeljeno je za odlazak talentovanih srednjoškolaca na takmičenja u inostranstvu, a skoro 1,3 miliona za odlazak na edukacije, kampove i slično kako bi usavršili svoj talenat - dodao je Vesić.

Navodeći da je fondacija dobila stalne donatore koji podržavaju njen rad Vesić je pozvao i druge kompanije da daju novac jer na taj način čine sjajno delo - pomažu telentovanim srednjoškolcima da razviju talenat.

Vesić je istakao da će fondacija dodeliti dodatnih milion dinara za inovativnu delatnost.

- To je prvi put da ćemo finansirati inovativne projekte koje rade srednjoškolci od kojih neki mogu da postanu zaista komercijalni projekti jer ima puno uspešnih projekata u svetu koje su počinjali ljudi u godinama kada su bili srednjoškolci - rekao je gradski menadžer.

Ova fondacija nastala je na inicijativu gradskog menadžera, a neposredan povod bio je njegov susret sa mladom violinistkinjom Jovanom Savić koja je svirala u Knez Mihailovoj ulici želeći da na taj način skupi novac za novi instrument.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set