• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.01.2018

15:24

NIKODIJEVIĆ: Sastav GIK u skladu sa zakonom!

Beograd

NIKODIJEVIĆ: Sastav GIK u skladu sa zakonom!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da je bilo neophodno da se u skladu sa zakonom prilagodi broj i sastav Gradske izborne komisije, s obzirom na to da se bliži rok za raspisivanje gradskih izbora. Zakon obavezuje da stalni sastav GIK-a oslikava sastav odborničkih grupa u Skupštini grada

- Situacija koju smo imali na početku mandata 2014. godine nije ista kao sada, na kraju mandata, budući da smo dobili novu odborničku grupu "Za naš grad", pa i ta grupa ima pravo da predloži svog člana i zamenika člana u stalnom sastavu - objasnio je Nikodijević Tanjugu.

Da bi se ispoštovale zakonske norme i sve odborničke grupe bile zastupljene u GIK-u, danas je rešenjem imenovan novi sastav komisije.

- Matematika je jasna kada je reč o sastavu komisije. Najveća stranka ne može imati više od pedeset odsto članova jer je tako definisano zakonom. Ostale odborničke grupe dele preostalih pedeset odsto članova - rekao je Nikodijević.

On je podvukao da su se sve odborničke grupe složile sa sastavom Gradske izborne komisije. 

- Sada smo spremni i možemo čekati datum raspisivanja izbora - rekao je Nikodijević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set