• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

10.04.2018

13:31

MIGRANTI NAPADAJU ŠETAČE NA KALEMEGDANU?! JP Beogradska tvrđava tvrdi: FLAŠE SAME PADAJU!

Beograd

MIGRANTI NAPADAJU ŠETAČE NA KALEMEGDANU?! JP Beogradska tvrđava tvrdi: FLAŠE SAME PADAJU!

Podeli vest

Redovni posetioci Kalemegdana poslednjih nekoliko dana nižu priče o neprijatnostima sa migrantima, koji na tvrđavi pronalaze utočište

Od kada je granulo sunce, čini se i da njih ima sve više, a to ne bi bio nikakav problem da se nisu osilili i počeli da nasrću na Beograđane. Gađanje otpacima sa bedema kraj Vojnog muzeja samo je primer onoga sa čime se šetači suočavaju.

Prema rečima D. M., koja stanuje nedaleko od ovog gradskog parka, situacija postaje neprijatna.

Reuters

- Šetam psa dva puta dnevno Kalemegdanom i lično sam prisustvovala sceni bacanja flaša na prolaznike sa zidina - priča zabrinuta sagovornica. - Reč je o grupi od oko petoro, šestoro mlađih azilanata. Oni su tu bili i zimus, međutim, nikoga nisu dirali. Sada mi već nije svejedno kada prolazim ovuda.

Na Kališu mrkli mrak, rasveta dobrim delom u kvaru

privarna arhiva

Kako svedoči D. M., oko mesec dana deo Kalemegdana je u mrklom mraku, i to baš predeo gde su se incidenti sa migrantima odigrali. Konkretno, reč je o kraju u kom se nalazi Japanska česma, iznad Velikog stepeništa.
- Nije nemoguće da se azilanti prikradu obezbeđenju u mrklom mraku i ulogore se tokom noći - zaključuje sagovornica Novosti.
Pojedini noćni šetači koriste baterije svojih mobilnih telefona, kako ne bi hotali Kalemegdanom u mrklom mraku.

Kako tvrdi naša sagovornica, migranti su napadali starije osobe, a navodno, na meti bahatih mladića nekoliko puta našle su se i devojke.

- Čula sam da spavaju u rupama koje se nalaze u bedemu. Obezbeđenje tvrđave, nažalost, čine stariji muškarci, koji se ne usuđuju da reaguju žustrije. Opominju ih, ali ne vredi - priča D. M.

Navode sagovornice Novosti oštro su demantovali iz JP "Beogradska tvrđava":

- Reč je o dezinformaciji! Naše obezbeđenje je stalno na terenu i sigurno ne bi dopustili takvo ponašanje. Gađanje flašama se nije dogodilo, a ako je neko njome pogođen, mora da je ona slučajno pala.

Ni Komesarijat za izbeglice nije upoznat sa novonastalom situacijom. Kako su nam kazali, glavno stecište migranata je u parku kod glavne autobuske stanice, te o njihovom boravku na Kalemegdanu nemaju zasada nikakve informacije.

- Imamo ljude na terenu i upoznati smo sa svim što se dešava, ali ne i o navedenom incidentu - rekla nam je Svetlana Palić iz Komesarijata. - Oni koje nismo uspeli da ubedimo da odu u Prihvatilište, nalaze se u Miksalištu. Nažalost, mesta okupljanja su tamo gde očekuju kontakt sa krijumčarima, a Kalemegdan to nije.

Izlila se i kanalizacija

privarna arhiva

Da nešto ozbiljno ne štima na Kalemegdanu možda najbolje govori i fotografija od sinoć, na kojoj se vidi kako se izlika kanalizacija ispred paviljona Cvijeta Zuzorić. Brojni šetači su prinuđeni da zaobilaze prljavu vodu koja otiče pravo prema dečijem igralištu, a nesnosan smrad se širi desetinama metara uokolo. A Beograd se laganu puni turistima kojima je Kalemegdan jedna od omiljenih destinacija...




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sasa

pre 6 godina

Bravo za Informer, jedini smeju da pisu o ovoj pojavi ( najblaze receno).

caslav

pre 6 godina

dok ne završi neko u bolnici od flaše u glavu....samo neko će morati u zatvor.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set