• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.05.2018

11:30

VESIĆ OTKRIVA: Uskoro tender za Karađorđevu i lokacije za nove fontane!

Beograd

VESIĆ OTKRIVA: Uskoro tender za Karađorđevu i lokacije za nove fontane!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da će 7. maja biti raspisan tender za rekonstrukciju Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave i Savskog keja na tom potezu. Vesić je najavio i da će sedam do 10 dana nakon toga biti raspisan i tender za uređenje Trga Republike gde će se, po prvi put, radovi odvijati tokom celog dana, 24 sata

On je gostujući na RTS-u rekao da je prošlog vikenda u okviru prve faze izgradnje pasarele koja povezuje Kalemegdansku tvrđavu i Beton halu postavljena čelična konstrukcija, te da je u planu da se u tom delu urade spiralno stepenište i lift.

Gradski menadžer je naveo da će na vrhu lifta biti postavljena skulptura koju su radili britanski vajar Ričard Dikon i naš umetnik Mrđan Bajić.

Vesić je rekao da će druga faza radova početi u septembru, trajaće 150 dana, a cilj ovih radova je da se pešačka zona u centru grada poveže sa Savskim kejom.

- Prvi put će građani moći da se od palate Albanija spuste na Savski kej pešice ili biciklom, pošto će biti napravljena i biciklistička staza - rekao je Vesić.

Beograd.rs

On je naveo da će se raditi i gondola koja će povezati Ušće sa Beogradskom tvrđavom, tako da će građani sa Ušća gondolom moći da dolaze na Kalemegdan.

Osvrnuvši se na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se u glavnom gradu izgradi 50 novih fontana, Vesić je rekao da Beograd trenutno ima 42 fontane i 189 javnih česama.

- U razgovoru sa nadležnima pronašli smo 54 lokacije na kojima mogu da se urade fontane. Ideja je da fontane ne liče jedna na drugu već da svaka bude malo umetničko delo - rekao je gradski menadžer.

Prema njegovim rečima, neke od tih lokacija su kružni tok na Novom Beogradu, kružni tok kod Bogoslovije, plato ispred Beogradskog dramskog pozorišta...

Vesić je kazao da će fontane dobiti i prigradske opštine Obrenovac, Lazarevac, Grocka...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jana

pre 5 godina

Beogradu ce dobro doci jos pesackih zona, svesrdno odobravam ove planove!

Boba

pre 5 godina

U Beogradu se neumorno radi na optimizaciji, lepoti i funkcionalnosti infrastrukture i svih javnih povrsina. Mi smo uvek ponosni na svoj grad, a ako je moguce, bicemo jos ponosniji!

prestolonaslednikovica

pre 5 godina

I da fontane budu lepse od one na Slaviji!!!

gorgonia

pre 5 godina

Da budu reprezentativne i da se mozemo njima ponositi.

Zija

pre 5 godina

Tako radi odgovorna i posvećena gradska vlast! BRAVO!!!

Zija

pre 5 godina

Tako radi odgovorna i posvećena gradska vlast! BRAVO!!!

Bojana

pre 5 godina

Nove fontane doprineće lepšem izgledu našeg Beograda.

vule

pre 5 godina

Po svemu izrecenom od strane Vesica, Beograd ce dobiti neku novu sliku i sjaj. Puno je toga u planu i izvanredno je sto ce se mnogo graditi. Toga nikada nije dosta!

mara

pre 5 godina

Grad Beograd nastavlja sa tendencijom modernizacije i ulpešavanja

Sanela

pre 5 godina

Beograd se gradi i radi i postaje sve velelepniji. Jos kada dodje metro, mocice da stane rame uz rame svim evropskim metroploama.

Marina

pre 5 godina

Sa ovakvim gradskim menadzerom Beograd ce bas lepo izgledati.

Milka

pre 5 godina

Smatram da je zaista sjajno sto se grade fontane, one ulepsavaju i ukrasavajau grad.

Fudbaler

pre 5 godina

Prvi put će građani moći da se od palate Albanija spuste na Savski kej pešice ili biciklom, pošto će biti napravljena i biciklistička staza. Lepo zaista grad Beograd postaje funkcionalniji za sport i rekreaciju, sjajne vesti.

Sale

pre 5 godina

Beograd nastavlja da se razvija, predizborna obećanja Srpske Napredne Stranke počinju da se sprovode u delo, sve u cilju boljih uslova života i rada u glavnom gradu!!!

Sale

pre 5 godina

Beograd nastavlja da se razvija zahvaljujući viziji i sposobnostima ljudi iz Srpske Napredne Stranke

Nina

pre 5 godina

Gradi se i radi se, ali uvek se nađu oni koji bojkotuju to. Na svu sreću više je onih koji podržavaju ovaj vid uređenja grada.

cica

pre 5 godina

Sve pohvale za Vesica I gradnju Fontana I uredjenju nase metropole .Raspisuje se Tender za gradnju 7 maja.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set