• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2018

19:51

(FOTO) KAO SRED PARIZA: Otvorena manifestacija Dani Monmartra u Skadarliji!

Beograd

(FOTO) KAO SRED PARIZA: Otvorena manifestacija Dani Monmartra u Skadarliji!

Podeli vest

Manifestacija "Dani Monmartra u Skadarliji", u okviru koje će posetioci moći da uživaju u izložbi fotografija "Monmartr srce Pariza" , francuskoj šansoni kao i srpskim i francuskim vinima i specijalitetima, otvorena je večeras u Skadarliji i trajaće do 28. maja.

Manifestaciju su otvorili gradski menadžer Goran Vesić, koji je i pokrovitelj manifestacije i predsednik Republike Monmartr Alen Kokar.

Vesić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je obnovljena saradnja Skadarlije i Monmartra koja postoji od 1977. godine.

- Trajala je do početka ratova u bivšoj Jugoslaviji a onda je prestala. 2012, je pokušana obnova saradnje ali to nije uspelo- rekao je Vesić i dodao da veruje da će saradnja Skadarlije i Monmartra koja je ponovo uspostavljena trajati dok god postoje te četvrti.

informer.rs


Prema njegovim rečima, ova manifestacija je prilika da Beograđani upoznaju francusku kuhinju, muziku, način života i saznaju nešto više o istoriji Monmartra i o tome koliko su Pariz i Beograd bliski.

- Mi ćemo u oktobru, kao Skadarlija, gostovati na Monmartru i tada će Parižani moći da upoznaju srpsku kuhinju, kulturu, umetnost i saznaju nešto više o Beogradu kao turističkoj destinaciji - rekao je gradski menadžer.

informer.rs


On je istakao da su manifestacije poput ove vazne i za razvoj turizma u Beogradu jer kako je dodao, Francuzi nisu među brojnijim gostima sprske prestonice.

- Kroz ovakve događaje ćemo verovatno zainteresovati i francuske turiste i javnost za Beograd - rekao je Vesić i istakao da Beograd i Pariz veoma dobro sarađuju te da je Francuska u poslednje dve godine najprisutnija kada su u pitanju investicije u Beogradu.

informer.rs


Osim toga, kako je dodao, politička saradnja je sve bolja, a tu saradnju treba da prati i kulturna saradnja, rekao je Vesić i dodao da je manifestacija "Dani Monmartra u Skadarliji" prava prilika da se podsetimo lepe zajedničke istorije.

informer.rs


Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondolini je rekao da su odnosi između Francuske i Srbije izvanredni. 

- Danas proslavljamo prijateljstvo između Skadarlije i Monmatra koji su kao Francuska i Srbija povezani istim načinom života, kulturom, muzikom, gastronomijom...Puno je stvari koje nas ujedinjuju i čine da boravak jednog Francuza ovde bude izuzetno prijatan i nadam se da će to biti isto tako za naše prijatelje sa Monmartra - rekao je francuski ambasador.

Kokar je pozdravio posetioce manifestacije i izrazio zadovoljstvo što se nalazi u, kako je rekao, "divnoj Skadarliji".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set