• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.07.2018

09:19

(FOTO) VESIĆ: Ravnomerno razvijamo sve delove Beograda

Beograd

(FOTO) VESIĆ: Ravnomerno razvijamo sve delove Beograda

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je pijacu u Ripnju, koja je nakon rekonstrukcije celog prostora dobila šest rashladnih vitrina sa 12 prodajnih mesta i 59 novih pijačnih tezgi

Obilasku pijace prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, član Gradskog veća Miloš Dangubić i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Beograd.rs

Vesić je istakao da je Ripanj jedno od najvećih naselja na teritoriji grada koje je u prošlosti dugo bilo zapostavljeno, a što je nova gradska vlast pokušala da ispravi tokom protekle četiri godine, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje. 

Beograd.rs


- Rekonstrukcija ove pijace radila se od 5. marta do početka juna i u nju je uloženo oko 20 miliona dinara. Radovi nisu u potpunosti završeni, sledeće nedelje počeće licitacija za tezge, tu su i rashladne vitrine, a u narednoj fazi uradiće se i rekonstrukcija mlečne hale. Na taj ovaj način ova pijaca ne samo da ne zaostaje, već je i u mnogo boljem stanju nego neke u centru grada. To jasno pokazuje našu nameru da ravnomerno razvijamo sve delove grada i da svi građani Beograda imaju iste uslove života -  kazao je Vesić.

Tanjug

Zamenik gradonačelnika kazao je da je uveren da stanovnici Ripnja mogu da potvrde da je danas stanje u ovom naselju mnogo bolje nego 2014. godine.

Beograd.rs


 - Zajedničkim radom učinićemo da 2022. godine stanje bude mnogo bolje nego danas. Ripanj očekuju rekonstrukcija doma kulture, doma zdravlja, ambulante "Minel" i čitav niz drugih projekata, Rekonstrukcija pijace bilo je takođe jedno od naših obećanja i danas možemo reći da je u Voždovac tokom protekle četiri godine uloženo više nego dvadesetak godina pre toga. Nastavićemo da rešavamo probleme zajedno sa opštinom Voždovac i građanima koji će svojim inicijativama kandidovati projekte koji su za njih važni -  istakao je Goran Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić istakao je da su opština i Grad Beograd u poslednje četiri godine u Ripanj uložile znatna sredstva.

 - Mnogo ulica smo asfaltirali, rekonstruisali smo i ogradili sve škole, izgradili novi dom zdravlja u Prnjavoru i realizovali mnogo drugih projekata. Opština je aplicirala za sredstva za rekonstrukciju doma zdravlja u centru Ripnja, Vlada Srbije ih je odobrila, projekat je u izradi i nadam se da će radovi krenuti početkom 2019. godine. Radićemo i na asfaltiranju, imamo popisane sve nekategorisane puteve na teritoriji opštine i nastojaćemo da na svaki način izađemo u susret našim građanima -  kazao je Savić.

Beograd.rs


Direktor JP „Poslovni centar Voždovac” Milan Tadić je kazao da će nova pijaca biti na korist ne samo stanovnicima Ripnja, već i meštanima Sopota, Grocke, Mladenovca i Barajeva koji godinama dolaze na ovu pijacu. Pored uređenja mlečne hale, urediće se i deo stočne pijace, a nabaviće se i dodatne vitrine. On je najavio da će biti nabavljeno još tridesetak pijačnih tezgi i deset rashladnih vitrina čime će kapacitet ove pijace biti potpun. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set