• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2018

10:29

(FOTO) GRAD Beograd pomaže ugroženim građanima! VESIĆ: NOVČANA POMOĆ za 26 porodica u visini tri prosečne plate

Beograd

(FOTO) GRAD Beograd pomaže ugroženim građanima! VESIĆ: NOVČANA POMOĆ za 26 porodica u visini tri prosečne plate

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, u društvu pomoćnika gradonačelnika Andreje Mladenovića, obišao je oštećene objekte u Novogradskoj ulici u Zemunu, među kojima je i vrtić "Pčelica Maja" i u razgovoru sa stanarima objekata postigao dogovor o zajedničkim aktivnostima kako bi problem koji imaju građani zbog pomeranja tla i uništavanja njihovih kuća što brže rešio

Obilasku su prisustvovali član Gradskog veća Gavrilo Kovačević, v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Darko Glavaš, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, predsednik opštine Zemun Dejan Matić, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević, direktor Gradskog Zavoda za veštačenje Vlado Sekulić, kao i predstavnici JKP „Beograd put” i profesori Građevinskog fakulteta u Beogradu.

Vesić je obavestio stanare oštećenih objekata da je Gradski zavod za veštačenje završio analizu i utvrdio uzroke zbog kojih je došlo do pomeranja tla i uništenja kuća. Rekao im je da je Grad Beograd angažovao Građevinski fakultet da uradi projekte sanacije za svaku od ugroženih kuća. Dodao je da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i JKP „Beograd put” uraditi projekat sanacije puteva i trotoara, dok će JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” već radi projekat sanacije vodovodne i kanalizacione mreže sa instaliranjem kompletnog odvoda kišne kanalizacije za ovaj deo Novogradske ulice.  

Foto: Beoinfo

– Jedanaest ugroženih porodica koje ovde žive dobile su interventnu novčanu pomoć u visini od tri prosečne plate, dok će preostalih 15 porodica ovu pomoć dobiti čim njihovi zahtevi budu obrađeni. Svim porodicama koje ne mogu da žive u svojim kućama Grad Beograd je obezbedio privremeni smeštaj u zemunskom naselju Kamendin. Na proleće, čim budu završeni projekti krećemo sa izgradnjom nove kanalizacione i vodovodne mreže sa odvodima za kišnu kanalizaciju kao i rekonstrukcija ulice i trotoara. Kada Građevinski fakultet bude završio projekte sanacije kuća pomoći ćemo vam da sanirate svoje kuće u skladu sa zakonom. Pomoći ćemo u građevinskom materijalu i na druge načine da vam smanjimo troškove sanacije – rekao je Vesić, uz napomenu da sve mora da će posao biti urađen kvalitetno kako se ovakva oštećenja ne bi ponovila.

 Vesić je dao nalog JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” da uradi nivelaciju delova Novogradske ulice i rešetki kako bi se omogućilo da atmosferske padavine otiču do prvog odvoda i sprečilo da padavine u narodnom periodu ne povećaju oštećenja objekata.

– Ne čekajte padavine i već sutra da budete na terenu i radite – rekao je Vesić direktoru Vodovoda.

Foto: Beoinfo

Građani su se požalili Vesiću da nesavesni vozači kamiona i autobusa, i pored zabrane, koriste Novogradsku ulicu od Dobanovačke do Cara Dušana i da prolazak svakog teškog vozila stvara dodatna oštećenja na zgradama. Na poziv Vesića odmah je došla saobraćajna policija i počela da kažnjava nesavesne vozače kamiona i autobusa. Vesić je najavio da će Sekretarijat za saobraćaj već narednih dana postaviti saobraćajne prepreke i zabraniti saobraćaj u ovom delu Novogradske ulice.

– Budući da su oštećenja vrtića „Pčelica Maja” veoma velika, počinjemo rušenje vrtića kao i kuće koja se nalazi pored jer ćemo uklanjanjem ova dva objekta smanjiti pritisak na druge objekte u ulici. Naknadno ćemo doneti odluku da li će se novi vrtić graditi na istom mestu ili će u saradnji sa opštinom Zemun biti opredeljena nova lokacija, a deca iz ovog vrtića već su raspoređena u druge zemunske vrtiće – dodao je Vesić.

On je okupljenim stanarima obećao da će Grad i Opština Zemun biti u stalnom kontaktu sa njima i zakazao stanarima novi sastanak za sedam dana u opštini Zemun. 

– Svakih sedam dana proveravaćemo šta je od ovoga što smo dogovorili urađeno – rekao je Vesić građanima Novogradske ulice.

VESIĆ NA TV PINK: Politikantima i prevarantima iz opozicije, nažalost, NIJEDNA SRPSKA GLAVA NIJE SKUPA ako mogu da ostvare neki politički poen!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
supreme

pre 5 godina

Svaki gradjanin Srbije moze da racuna na pomoc drzave u svakom trenutku.

OGI

pre 5 godina

Lepa vest za sve ugrožene porodice koje žive na teritoriji garad Beograda.

mara

pre 5 godina

Jedanaest ugroženih porodica dobile su interventnu novčanu pomoć u visini od tri prosečne plate sto je za svaku pohvalu ove vlasti.

dd

pre 5 godina

mislim daje to dobar potez, ali i trajno rešavati probleme

dd

pre 5 godina

Problem socijale je stalan, i mora da ima i dugoročno rešenje

Jovana

pre 5 godina

Danasnja vlast pomaze onima kojima je pomoc najpotrebnija! Sve pohvale!

Miki

pre 5 godina

Tako je samo napred i treba pomagati našem narodu!

Milan

pre 5 godina

Svaka čast Vesiću, gradu Beogradu i vladi što je spremna da pomogne ove porodice.

neda

pre 5 godina

Ovo je sa svaku pohvalu. Važno je da grad misli na svoje najugroženije.

Jana

pre 5 godina

Gradjani Beograda mogu da budu zadovoljni nacinom na koji gradska uprava reaguje na svaki problem.

Mila

pre 5 godina

Potrebno je ovakvim susretima i razgovorima uvideti problem, al i građane uputiti u planove Grada i aktivnosti koje može i hoće da sprovede Beograd, kako bi im pomogli i rešili problem-koji je zajednički.

Petar Dardic

pre 5 godina

Podjednako voditi racuna i o onim najugrozenijim i o onim najsituiranijim...

kaća

pre 5 godina

Uroženim građanima je pomoć i preko potrebna,lepo od grada što reaguje.

Tijana

pre 5 godina

U Srbiji pomoći nikad kraja. Za svaku pohvalu što su mislili na ove porodice, kojima su kuće oštećene. Srbija brine za sve svoje građane!

Viktorija Vikica

pre 5 godina

Ovo je vrlo lep i human gest od strane grada Beograda. Njima ce svaka pomoc mnogo znaciti.

Sara

pre 5 godina

Blago ljudima koji zive u Beogradu. Ovo su solidne novcane pomoci.

Dunja

pre 5 godina

Svaka cast na ovakvoj inicijativi Vesica, ovo ce veoma znaciti ovim porodicama!

Hana

pre 5 godina

Divan gest i veoma humano od strane grada Beograda.

jozi

pre 5 godina

Lepo od Gradske vlasti, trba voditi racuna i o postojecim objektima, a ne samoo gradnji novih.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set