• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beograd.rs

07.12.2018

17:59 >> 18:00

(FOTO) RADOJIČIĆ: USKORO JOŠ PET NOVIH DEČJIH IGRALIŠTA U GRADU! U prethodne četiri godine uređeno sto igrališta!

Beograd

(FOTO) RADOJIČIĆ: USKORO JOŠ PET NOVIH DEČJIH IGRALIŠTA U GRADU! U prethodne četiri godine uređeno sto igrališta!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić zajedno sa pomoćnikom gradonačelnika Aleksandrom Markovićem otvorio je novoizgrađeno dečje igralište u Velikom Mokrom Lugu, uz prisustvo predsednika opštine Zvezdare Miloša Ignjatovića i člana Veća opštine Vladana Jeremića

Gradonačelnik je istakao da su parkovi i igrališta od velikog značaja za zdrav i kvalitetan razvitak grada i njegovih stanovnika.

- Važno je da se deca igraju i da zdravo odrastaju u prirodi. Takođe, Grad Beograd želi da roditeljima pruži mogućnost da na sigurniji način odgajaju svoju decu upravo otvaranjem igrališta u svim delovima grada - rekao je Radojičić.

On je poručio da je novootvoreno igralište u Velikom Mokrom Lugu prvo savremeno igralište u ovom mestu i da će u ovom delu grada uskoro biti otvoreno još jedno.

- U prethodne četiri godine uređeno je više od sto igrališta na teritoriji glavnog grada, dok je u prethodne dve godine 76 igrališta preuređeno - naglasio je Radojičić i najavio obnovu i otvaranje još novih pet igrališta na Paliluli, Voždovcu, Zvezdari, u Rakovici i Zemunu. 

Radojičić je pomenuo da je igralište izgrađeno u dobroj saradnji sa kompanijom „Bekament" i da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti.

- Ovo je primer kako jedna opština odgovorno i dobro radi i kako uspešno sarađuje sa društveno odgovornim kompanijama sa kojima se može napraviti korak napred - rekao je on i dodao da je ovo početak radova i projekata u ovom delu Beograda.

Član Veća opštine Zvezdara Vladan Jeremić tom prilikom poručio je da je u ovoj opštini danas otvoreno šesto dečje igralište u ovoj godini.

- Naša obaveza jeste da stvorimo što bolje uslove budućim generacijama. Nastavićemo sa ovakvim projektima i u narednoj godini, a do kraja ove godine biće otvoreno još jedno igralište - rekao je Jeremić i dodao da se briga o najmlađima ogleda i u brizi o vrtićima. 

On je podsetio da je u ovom naselju postojao problem u vrtiću „Oblačak", koji je ostao kao rezultat neodgovorne politike prethodne vlasti.

- Mališani u ovom vrtiću nisu imali ni pijaću vodu ni osnovne uslove za boravak u ovom objektu. Zahvaljujući Gradu Beogradu i preduzeću „Beogradski vodovod i kanalizacija" uspeli smo da rešimo problem. Ovih dana će biti završena izgradnja ukupno 360 metara nove vodovodne mreže i vrtić će biti priključen na nju, tako da će deca imati bezbednu pijaću vodu - rekao je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dado

pre 5 godina

Radojčić gradonačelnik,doktor čovek za primer.A ne Đilas,tajkun i profiter na račun građana Beograda i Srbije.

anita

pre 5 godina

Svaka cast na ovakvom angazovanju po pitanju dece i zdravog odrastanja.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

To je divna novost za nase male sugradjane! Nadam se da ce lokalna vlast u buducem periodu obnoviti sto vise decjih igralista!

mariiana

pre 5 godina

Bravo gradonačelniče, jer deca su ukras sveta

Miki

pre 5 godina

Puna podrska za svako otvoreno igraliste treba ulagati i misliti na decu. Deci je uvek potrebno mesto gde ce moci da se igraju i druze sa svojim vrsnjacima

Mašnica

pre 5 godina

Najmladji zasluzuju svoj kutak za razonodu.

Jovana

pre 5 godina

Ovo je lep plan i ulaganje za buduće naraštaje.

Mili

pre 5 godina

Deca su nase najvece blago, prava investicija, svaka cast gradonacelniku na takvom potezu...

AleksMache

pre 5 godina

Deca su budućnost, a njihovo detinjstvo trebamo učiniti čarobnim!

Bravo

pre 5 godina

Svaka čast za ovo. Deca su nam budućnost. Njihov pravilan rast i razvoj su najvažniji za budućnost države. Zdrava nacija, uspešna zemlja.

Neda

pre 5 godina

Vazno je da se deca igraju i da zdravo odrastaju u prirodi. Grad Beograd zeli da roditeljima pruzi mogucnost da na sigurniji nacin odgajaju svoju decu. Zaista zivot u Beogradu svakim danom je postao mnogo lepsi .

Miko

pre 5 godina

Roma je važno ulagati u decu jer su ona naša budućnost.

Lile

pre 5 godina

Moramo brinuti o deci i obezbediti im srecno detinjstvo

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set