• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.03.2019

18:05

GRAD BEOGRAD POMAŽE MLADIM RODITELJIMA! Bračnim parovima sa Palilule podeljeno 250 bebi kolica

Beograd

GRAD BEOGRAD POMAŽE MLADIM RODITELJIMA! Bračnim parovima sa Palilule podeljeno 250 bebi kolica

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić uručili su danas 250 kolica za bebe bračnim parovima sa te opštine čija su deca rođena krajem prošle i početkom ove godine

Radojičić je rekao da je na ovaj način opština Palilula pokazala da svoj posao radi ozbiljno i dodao da je populaciona politika izuzetno važna za Srbiju i Beograd, te da ćemo budućnost i perspektivu imati samo ako budemo imali još vise dece.

On je istakao da Grad Beograd pomaže porodiljama i deci, a današnja akcija Opštine Palilula samo je jedan segment zajedničke politike koju sprovode grad i gradske opštine.

Tokom ove godine biće podeljeno 1.500 kolica za bebe na opštini Palilula, a osim toga urađena je i rekonstrukcija tri obdaništa – na Karaburmi, u Padinskoj Skeli i Borči, za koja su izdvojena ukupno 32 miliona dinara – dodao je gradonačelnik.

Foto: Beograd.rs

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio je gradonačelniku Beograda na, kako je rekao, snažnoj podršci akciji usmerenoj ka najmlađim stanovnicima ove opštine.

Sredstva smo dobili iz gradskog budžeta, odvojili za ovu namenu i na taj način nastavili borbu za što veći broj dece u našem gradu. Danas ćemo podeliti 250 kolica za bebe od 1.500, koliko je planirano za 2019. godinu. U pitanju je simboličan poklon koji šalje snažnu poruku u borbi protiv „bele kuge”. Sve što radimo na opštini Palilula, u Beogradu i Republici Srbiji u ekonomskom smislu biće delotvorno samo ukoliko budemo imali dovoljan broj dece – rekao je Jovičić i zahvalio gradonačelniku što je ispratio ovu akciju i brine o najmlađim sugrađanima.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set