• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2019

15:30

RADOJIČIĆ: Tiršova 2 imaće potpuno novi koncept lečenja!

Beograd

RADOJIČIĆ: Tiršova 2 imaće potpuno novi koncept lečenja!

Podeli vest

U ovom trenutku planirano je da nova klinika Tiršova 2 ima preko 30.000 kvadrata i da u različitim delovima ima različitu spratnost, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić govoreći o današnjem sastanku koji su predstavnici Grada, Kancelarije za javna ulaganja, predstavnici klinike i kompanija koje izvode studiju izvodljivosti održali

Radojičić je novinarima kazao da su na današnjem sastanku predstavnici tih kompanija predstavili idejni projekat nove zgrade, kao i da su razgovarali o spratnosti i funkcionalno-medicinskoj organizaciji zgrade. 

Gradonačelnik je naveo da su dobili njihove predloge, koje će u narednih desetak dana analizirati kako bi dali svoje sugestije, a sve sa ciljem da se, naglasio je, dođe do zgrade kakvu želimo.

- Pre svega ja stalno insistiram na tome da zgrada mora biti jednostavna i laka za održavanje, da bude i jednostavna pacijentima za snalaženje, ali važno je i da se pacijenti u toj zgradi osećaju što je moguće prijatnije i da što moguće lakše podnesu tegobe deca koja će se lečiti u toj bolnici - kaže Radojičić.

Gradonačelnik dodaje da je veoma važno da se transparentno analizira i predstavi javnosti plan nove klinike i da se kroz tu diskusiju dođe do najboljeg rešenja. 

(FOTO) GRADONAČELNIK BEOGRADA otvorio manifestaciju „Dečje vaskršnje čarolije”!

Prema njegovim rečima, i sama lokacija koja je izabrana je izazovna, ali s obzirom "da želimo da imamo bolnicu u centru Beograda to je po analizi najbolja moguća lokacija".

- Gledamo kako da se ta zgrada uklopi u to mesto gde će se nalaziti, a važne su i saobraćajnice koje treba da stignu do zgrade da pacijenti mogu što brže i lakše da imaju pristup - navodi gradonačelnik.

Ističe da će Tiršova 2 bolnica imati potpuno novi koncept lečenja i u tom smislu navodi da će se u toj bolnici truditi da pacijenti kraće ostaju na lečenju, ali da većem broju pacijenata bude pružena usluga. 

Foto: Tanjug

U Tiršovu 2 biće primani hitni pacijenti, koji će biti zbrinjavani u hitnoj službi, biće organizovano ambulantno lečenje koje se odvija na sličan način kao do sada, ali biće uvedeno i lečenje u dnevnoj bolnici, odnosno pacijenti će jedan deo provesti u bolnici, a drugi kod kuće.

- Tu očekujemo da ćemo imati najveće poboljšanje, a da će u bolnici pacijenti ostajati samo i onoliko koliko budu morali - kaže Radojičić i dodaje da će Tiršova 2 imati i intenzivnu negu, gde su najteži pacijenti, koji će imati najsavremenije uslove, aparate i organizaciju u bolnici.

Sadašnji je plan da 50 odsto soba u bolnici budu sa jednim ležajem, a druga polovina sa dva, kazao je gradonačelnik i istakao važnost fleksibilnosti koja će biti moguća u novoj bolnici.

Kako kaže, ukoliko na jednom odeljenju bude više pacijenata, moći će da se za njih koriste kreveti u drugom delu klinike i to na lako prilagodljiv način u odnosu na sadašnji koncept gde su potpuno odvojena odeljenja i gde je teško da pacijenti sa jedne strane prelaze na druga.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set