• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.04.2019

20:12

(FOTO) GRADONAČELNIK BEOGRADA otvorio manifestaciju „Dečje vaskršnje čarolije”!

Beograd

(FOTO) GRADONAČELNIK BEOGRADA otvorio manifestaciju „Dečje vaskršnje čarolije”!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić otvorio je danas manifestaciju „Dečje vaskršnje čarolije” ispred Konaka kneginje Ljubice koja se održava od 1999. godine. I ovaj put okupio se veliki broj dece iz Banjaluke, sa Kosova i Metohije, iz Skoplja, Jagodine i Niša, koja su oslikavala uskršnja jaja

Gradonačelnik je rekao da je njegova poseta i otvaranje manifestacije podrška dečjem talentu i kreativnom nadahnuću.

Foto: Informer.re/Beograd.rs

- Vaskrs je divan praznik kome idemo u susret i za koji se danas ovim okupljanjem pripremamo. Vaskrs nas podseća koliko su ljubav, vera i nada neophodni u našim životima. Ovi praznici nam takođe pružaju veru da će sve ponovo vaskrsnuti i biti lepše - rekao je gradonačelnik, dodajući da je to najlepša poruka ove manifestacije koja se održava dve decenije u Beogradu.

Foto: Informer.re/Beograd.rs

Radojičić je deci i svima prisutnima poželeo srećne praznike i naglasio da je važno da čuvamo svoju tradiciju na jednom od najlepših mesta u Beogradu. On je deci poželeo da se dobro odmore i raduju Vaskrsu.

Branislav Jović, predsednik organizacije „Deca Palilule”, zahvalio je gradonačelniku na poseti i istakao da su deca najvažnije što Srbija ima.

Foto: Informer.re/Beograd.rs

-  Deca su najnevinija i najtalentovanija, i kao takva su budućnost Srbije. Godinama moje kolege i ja imamo dužnost i privilegiju da organizujemo ovako lepu manifestaciju - rekao je Jović.

Direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković rekla je da se ispred najlepšeg zdanja na divan način, uz prisustvo velikog broja dece, obeležava najveći praznik. 

Foto: Informer.re/Beograd.rs

- Muzej grada Beograda uvek je otvoren i uvek će podržavati ovakve i slične događaje koji u svet umetnosti uključuju decu - rekla je Medakovićeva. 

Komisija će današnje likovne radove i uskršnja jaja oceniti, a najlepši radovi će biti izloženi sutra u 18 sati u prostorijama RTS-a, gde će biti proglašeno 20 nagrađenih radova.

Foto: Informer.re/Beograd.rs

Prva manifestacija „Dečje vaskršnje čarolije” održana je 9. aprila 1999. godine u Tašmajdanskom parku, gde se okupilo više od 500 dece. Te godine Vaskrs nije mogao da se proslavi u školama, pa je na incijativu organizacije „Deca Palilule” proslavljen u Tašmajdanskom parku. Ovaj događaj nastao je spontano u danima stradanja tokom bombarodavanja naše zemlje, a nastavlja se i danas. 
  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set