• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.12.2019

14:10

VESIĆ NAJAVLJUJE: Bogat novogodišnji program u Beogradu i primetno više turista

Beograd

VESIĆ NAJAVLJUJE: Bogat novogodišnji program u Beogradu i primetno više turista

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić pozvao je sve Beograđane i turiste na bogat muzički program za novogodišnje praznike, kao i na centralne proslave koje počinju već od sutra

 

Vesić je naglasio da se Grad posebno spremio za novogodišnje praznike i da je veliki broj turista prisutan u našoj prestonici.

- Beograd se tokom praznika pretvorio u jednu veliku turističku destinaciju. Konkretno program kreće sutra i obezbeđena je bina za mlađe, na kojoj će nastupati Sara Jo, Gazda Paja, Angelina, Rasta, Vuk Mob, Mili i drugi i očekuje se veliki broj omladine - rekao je zamenik gradonačelnika za tv Pink.

Govoreći o novogodišnjem muzičkom programu on je naglasio da je za utorak obezbeđen drugačiji muzički program namenjen svima.

- Na sam doček Nove godine nastupiće Kiki Lesandrić, zatim Lepa Brena i na kraju Maja Berović i siguran sam da će svi naći mesto i program za sebe - rekao je Vesić.

Najavljujući bogat praznični program širom Beograda, Vesić je istakao da je za 1. januar organizovana manifestacija „Ulica otvorenog srca”, koja se iz Svetogorske ulice proširila i na druge delove grada, tačnije u svih 17 gradskih opština, kao i da će 4. januara ispred Hrama Svetog Save biti organizovano „Božićno seoce”.

"Seoce” organizujemo nekoliko godina unazad, jer smo hteli da u januaru našim mališanima obezbedimo bogatiji program u okviru „Beogradske zime”. Ranije kada se završavala Nova Godina u januarskim prazničnim danima nije bilo sadržaja za decu, pa smo rešili i zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom organizovali „Božićno seoce” ispred Hrama koje se završava 31. januara i obuhvata i Božić i Srpsku novu godinu, Svetog Savu, i Svetog Jovana", rekao je Vesić i najavio da će Grad Beograd organizovati i „Uskršnje seoce” u gradu.

Vesić je naveo da se Beograd promeni u vreme praznika i da se u toku sledeće godine očekuje milion turista, što je za nas veoma značajno, jer i živimo od turizma i prošle godine smo zaradili skoro 800 miliona evra od turizma.

On je podsetio na sve važne projekte koji su uređeni u godini koju ostavljamo iza sebe i rekao da je zaista bilo udarnički.

Istakao je i da će u narednoj 2020. godini budžet, koji je rekordan, biti utrošen u mnoge druge projekte kao što je nova autobuska stanica, Bulevar Patrijarha Pavla, rekosntrukcija Glavne ulici u Zemunu, Nušićeve i Sremske i svi druge projekte koji decenijama nisu rađeni, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set