• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.05.2015

09:43

TENT OBRENOVAC ulaže 70 miliona dinara u modernizaciju pruge!

Društvo

TENT OBRENOVAC ulaže 70 miliona dinara u modernizaciju pruge!

Podeli vest

Privredno društvo "Termoelektrane Nikola Tesla" (TENT) iz Obrenovca ove godine će uložiti 70 miliona dinara u rekonstrukciju i modernizaciju industrijske pruge kojom se dovozi ugalj iz Kolubarskog basena do termoelektrana TENT A i TENT B

Kako je saopštio TENT, očekuje se da će radovi početi već u junu ove godine, a jedan od najznačajnijih poslova odnosiće se na rekonstrukciju telekomunikacione infrastrukture koja podrazumeva postavljanje optičkog kabla na deonicama Stubline-Vorbis (opština Obrenovac), Stubline-Brgule (opštine Obrenovac i Ub) i Brgule-Vreoci (opštine Lazarevac i Ub).

Ovo je druga faza modernizacije pruge od Vreoca do Obrenovca čime će u potpunosti biti završen projekat optičkog prenosa podataka, saopšteno je iz TENT-a. 

Značajni radovi obaviće se i na delu pruge Brgule-Vreoci na teritoriji opštine Lazarevac gde će na tri lokacije biti obnovljena osiguranja putnih prelaza i njihovo građevinsko uređenje. Rekonstrukcija putnih prelaza trebalo bi da dodatno poveća bezbednost drumskog i železničkog saobraćaja na tom delu pruge. 

Planirana je i rekonstrukcija rasvete na istovarnim stanicama u železničkoj stanici koja se nalazi u okviru Termoelektrane "Kolubara", u Velikim Crljenima, koja će olakšati manipulaciju prilikom dopreme uglja. Na mreži pruga PD TENT u okviru ovogodišnjih radova biće obavljena i prva faza rekonstrukcija stanice i ukrsnice "Tamnava", koja pripada teritorijama dveju opština - Lazarevac i Ub.

Industrijska pruga od Vreoca do Obrenovca podrazumeva železničku mrežu dužu od 100 kilometara, koja inače spada u red najopterećenijih pruga u Evropi. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija