• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.09.2015

21:00

RIGOROZNA NAREDBA RTEM: Rijaliti može pre 22 h, al bez psovki i seksa!

Društvo

RIGOROZNA NAREDBA RTEM: Rijaliti može pre 22 h, al bez psovki i seksa!

Podeli vest

Psovke, tuče, vređanja i seks u "Parovima" i "Farmi" neće smeti da se emituju pre 22 časa... Milomir Marić i Željko Mitrović: Poštovaćemo odluku RTEM!

Regulatorno telo za elektronske medije (RTEM, ranije RRA) zabranilo je da se psovke, vređanja, tuče i druge nedolične scene u rijaliti emisijama "Farma" i "Parovi" emituju pre 22 časa!

Savet RTEM je na jučerašnjoj sednici istovremeno izrekao opomenu i upozorenje TV Pink i Hepi TV da će ih drastično kazniti ako se ogluše o ovu odluku.

Jednoglasna odluka

Savet im je naložio da otklone uočene nepravilnosti i da program koji nije primeren gledaocima mlađim od 12 godina ne emituju pre 22 časa. Ako ovaj nalog, koji su dužni da objave u roku od 24 časa od dobijanja rešenja, ne budu poštovali, ovim pružaocima medijske usluge emitovanja televizijskog programa biće izrečene strože mere u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju RTEM i dodaje da, za razliku od "Parova" i "Farme", "Veliki brat" nije imao sadržaj koji bi mogao da naškodi mentalnom i fizičkom zdravlju maloletnika.

Pa se vi igrajte...
Ne možemo da im zabranimo da prikazuju okopavanje bašte, ali nove skarednosti nećemo tolerisati
Goran Karadžić, RTEM

Predsednik Saveta RTEM Goran Karadžić kaže da to u praksi znači da će se "Parovi" i "Farma" i dalje emitovati tokom dana, ali da će sve sporne scene smeti da se puštaju tek posle deset sati uveče.

- Ne možemo nikome zabraniti da prikazuje okopavanje bašte. Ali nove skarednosti im nećemo tolerisati! Ovo je bila jednoglasna odluka i ne budu li je poštovali, biće oštrijih kazni, poput one jednodnevne zabrane "Parova"! - najavljuje Karadžić, napominjući da je od Pinka i Hepi TV dobio čvrsta uveravanja da će otkloniti sve propuste.

Marićeva časna reč

To za Informer potvrđuje i glavni urednik Hepija novinar Milomir Marić, koji daje reč da će on i učesnici "Parova" odsad, pa nadalje, biti fini.

Ne vredi, rođaci
Ma kažnjavali smo ih i spavanjem na hladnom betonu, ali ne vredi. Vole da psuju, pa to ti je...
Milomir Marić, Hepi TV

- Moraćemo da ih odviknemo od psovanja tako što ćemo da povećamo kazne. Mi smo ih i do sada kažnjavali, što izolacijom, što novčanim kaznama. Naša izolacija je čak gora od zatvora jer spavaju na hladnom betonu, ali ne vredi. Vole ljudi da opsuju, pa to ti je - objašnjava Marić.

Spremnost da ispravi greške ističe i vlasnik TV Pink Željko Mitrović, uz opasku da je opomena ovoj televiziji ipak relativno blaga mera.
- Postupaćemo po uputstvu RTEM da bipujemo sve što nije primereno za uzrast osoba ispod 12 godina, i to je sasvim u redu. Osim toga, drugih restriktivnih mera nema - zaključuje Mitrović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Wanpam Ethy

pre 8 godina

Maricu treba suditi za vulgarizaciju i dodatno uproscavanje Srbije, beskrupulozni licemeri moralna nula...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17