• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.12.2015

06:54

HRIŠĆANI KATOLIČKE VEROISPOVESTI danas slave Badnji dan

Društvo

HRIŠĆANI KATOLIČKE VEROISPOVESTI danas slave Badnji dan

Podeli vest

Rimokatolicka crkva i sve hrišćanske crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru proslavljaju danas Badnje veče, uoči Božića, a beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodiće misu u Katedrali Blažene device Marije u Beogradu


Kako je najavljeno, Hočevar će u ponoć predvoditi misu u župi Uzvišenja svetog Križa u Nišu.

Čestitajući Božić svim vernicima koji taj praznik slave 25. decembra, Hočevar je poručio da kultura naših međusobnih odnosa nije u tome da jedni druge potčinjavamo, nego da jedni druge obogaćujemo.

- Dokle god svi ljudi na svim nivoima ne zažive Isusovo milosrđe prema nama samima, među nama će biti nerazumevanja, sukoba i mržnje. To je razlog zašto papa Franja toliko naglašava da pre svega treba da se molimo jedni za druge - naveo je Hočevar u Božićnoj poslanici.

Kako je dodao, papa nas poziva da molimo za sve one koji su išli pogrešnim putem zablude i zločina i za sve one koji na bilo koji način uništavaju život, jer ko god uništava život, ponovo napada i progoni Isusa.

NADBISKUP HOČEVAR ČESTITAO BOŽIĆ: Da jedni druge ne potčinjavamo, već obogaćujemo​

- Slavljenje Božića zato i jeste tako lepo, bogato, očaravajuće, jer sa velikim zanosom otkrivamo koliko smo nekome dragoceni, važni, koliko smo očekivani i dobrodošli, koliko smo u njemu jedinstveni, uvek postavljeni na pravo mesto i u pravi položaj. Omogućimo i mi takvo slavlje jedni drugima - poručio je Hočevar.

- Neka budu zaista srećni i blagosloveni dani božićnog slavlja i neka bogatstvo milosrđa prati sve dane godine 2016. - rekao je Hočevar čestitajući Božić i vernicima istočnih crkava, uz poruku: "Mir božiji, Hristos se rodi, Vaistinu se rodi".

Božić, po Gregorijanskom kalendaru, proslavljaju Rimokatolicka crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo racunanje vremena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17