• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts.rs/informer.rs

03.02.2016

08:05

PA KAKO ONDA DA NAM BUDE BOLJE?! U Srbiji se godišnje ukrade struja u vrednosti 60 miliona evra!

Društvo

PA KAKO ONDA DA NAM BUDE BOLJE?! U Srbiji se godišnje ukrade struja u vrednosti 60 miliona evra!

Podeli vest

Za samo četiri dana u Nišu, Smederevu, Pančevu, Loznici i Novom Pazaru, u vanrednoj akciji kontrole otkrivena krađa struje u vrednosti 50 miliona dinara. Novoformirano EPS-ovo preduzeće ODS od ove godine uvelo je i zajedničke iznenadne akcije sa 60 montera iz cele zemlje. Procene pokazuju da se godišnje u Srbiji ukrade struje u vrednosti oko 60 miliona evra

Rezultati vanredne kontrole pokazuju da su struju krala domaćinstva najviše u prigradskim naseljima, ali mnogo masovnije privrednici – u restoranima, na pumpama, u mlinovima i radnjama, a bilo je divlje priključenih i čitavih poslovnih zgrada. Zbog krađe, najveće gubitke na mreži ima Niš – i do 30 odsto godišnje.

Direktor ogranka niške distribucije Darko Bulatović navodi da domaćinstva najčešće kradu magnetom, raznim novim konfiguracijama na brojilu, račvama. "Kada su u pitanju privredni subjekti, takođe. Međutim, naša oprema i tehnika zaista daju rezultate. Ekipe koje smo formirali rade na ukazivanju, na lociranju, skraćivanju procedura i postupaka", dodaje Bulatović.

USKORO! Besplatna struja za ugroženo stanovništvo!

Tokom zajedničke akcije u jednom danu u Loznici je otkriveno čak 40 krađa. U januaru su na području tog grada pronašli 109 slučajeva neovlašćene potrošnje struje u vrednosti od 26 miliona dinara. Svakodnevne provere se nastavljaju.

- Mi očekujemo da će akcija dati rezultate i da ćemo tim aktivnostima dodatno uticati na smanjenje gubitaka na našem konzumnom području, što je prioritet distribucije u budućnosti - napominje direktor ogranka "EPS Distribucija" iz Loznice Aleksandar Marković.

Tanjug

Neovlašćena potrošnja je krivično delo i samo u Beogradu prošle godine na sudu je završilo 5.000 ljudi.

Sandra Alagić iz beogradske distribucije kaže da cilj akcije nije da se neko javno proziva, već da ukaže da to ne sme da se radi. Milionske su kazne i kazne zatvora do tri godine.

PENZIONERKA NE ZNA ŠTA JU JE SNAŠLO! Prvo je opljačkali podstanari, a onda i EPS!

- Bilo je poznatih javnih ličnosti, estradnih zvezda, poznatih pekara, poznatih firmi, biznismena. Ali cilj je da se tome stane na put, da se to iskoreni i da funkcionišemo kao sve evropske zemlje - ističe Alagićeva.

Koga uhvate u krađi, ostaje bez brojila i merno mesto se demontira. Kako bi ponovo imali struju, nije dovoljno platiti račune i kaznu. Većina opet mora da traži saglasnost za priključak na mrežu, što dodatno košta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zora

pre 8 godina

Jos jedan razlog zbog cega nazovi ELITA a i normalni gradjani ne vole Vucica.Covek uvodi red a red smeta.Bolje je ziveti u haosu gde je sve dozvoljeno.Dosta lopovluka, svi vi koji na odmore odlazite na kredit a neplacate vase bahate potrosnje(kada se ne placa onda se i ne ekonomise)BASTA jadnom zauvek.

lav

pre 8 godina

Debela kazna po džepu sve leči." Kontrola nedeljno, ukinuti struju na 1 god.i to" ODMAH " mrak je naj efikasniji lek za" lopove...JEDINO tako će nam biti bolje,kontrola Non Stop.........

kraljevčanin

pre 8 godina

A koliko pokradu razni privredni subjekti sto ne placaju godinama potresenu struju pa zato mi gradjani moramo placati sve to kroz povecanje cene struje i akcize, akcize na akcize, obracunske snage i silu jos izmislhenih gluposti?\nzasto je struja skuplja ako potrosis vise od odredjenog broja kw, zar nije svuda stimulacija u ceni kad trosis vise? Kod nas je sve naopako, pa cak bude i drago kad neko uspe i takvom lopovu kao EDB ukrasti...\n

ivan s

pre 8 godina

Bitno da ste stavili Pančevo u istu ravan sa lopovskim srbijanskim gradovima. Kolika vam je naplata računa za el. energiju u Vojvodini, a kolika u Srbiji?

Saša

pre 8 godina

Po ostriti mere kaznjavanja i to DEBELO! po gotovo po POMORAVSKIM SELIMA... Tamo! Treba da naleti MOMACKA KONTROLA, kuca a i zaposlenih u EPS - u!... Zastoko! \n

Deda Miloje

pre 8 godina

Jeste, dobro ste se setili, narod krade i zato umire od gladi i prevrće kontejnere.Pa dobro gde će vam duša!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija