• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

23.02.2016

18:37

REALNA SLIKA POTROŠAČKE KORPE: Hrana poskupela, a odeća i obuća pojeftinila!

Društvo

REALNA SLIKA POTROŠAČKE KORPE: Hrana poskupela, a odeća i obuća pojeftinila!

Podeli vest

Poskupeli su hrana, piće, struja i gorivo, dok su pojeftinili odeća, obuća i usluge u restoranima, saopštio Republički zavod za statistiku

Najnoviji statistički podaci iz Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da su u januaru poskupeli hrana i bezalkoholna pića (2,3 odsto), komunikacije (0,3 odsto), alkoholna pića, duvan i obrazovanje (za po 0,2 odsto) stanarine, voda, električna energija, gas i druga goriva (0,1 odsto).

Jeftinije su bile usluge transporta (0,9 odsto), odeća i obuća (0,8 odsto), rekreacija i kultura (0,5 odsto), nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (0,4 odsto) i usluge restorana i hotela (0,2 odsto).

Prosečan godišnji rast potrošačkih cena, kojima se meri inflacija, u 2015. godini iznosio je 1,9 odsto.

POTROŠAČI NE DAJTE DA VAS PREVARE: Niko nema pravo da vas uznemirava da bi vam "uvalio" proizvod!

Mesečna inflacija u januaru u Srbiji je iznosila 0,6 odsto, a godišnja 2,4 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

KUPUJETE GARDEROBU U SEKND HENDU?! Posle čitanja ovog teksta dvaput ćete razmisliti!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zvaci

pre 8 godina

Drugim recima jedite cipele i pantalone,vise se isplati.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija