• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.05.2016

20:17

KONZULAT U NJUJORKU OPOVRGAO SUMNJE: Požar u Sabornoj crkvi nije podmetnut, ali istraga i dalje traje!

Društvo

KONZULAT U NJUJORKU OPOVRGAO SUMNJE: Požar u Sabornoj crkvi nije podmetnut, ali istraga i dalje traje!

Podeli vest

Konzul Srbije u Njujorku Mirjana Živković, posle razgovora sa gradonačelnikom Bilom de Blazijem, zvanično je potvrdila da požar u kojem je na Uskrs izgorela Saborna crkva Svetog Save nije podmetnut!

Živković je rekla da je posredstvom Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu upućena nota Stejt departmentu sa zahtevom da se svi rezultati istrage uzroka stave na uvid Konzulatu.

- Očekujemo da to bude odmah po završetku istrage - dodala je Živkovićeva. 

POŽAR OSVETA ZA STEPINCA! Američki mediji tvrde da je crkva Svetog Save u Njujorku zapaljena u znak odmazde!

Prema njenim rečima, još je rano da bi se govorilo o konkretnim rezultatima istrage.

- Nemamo još nikakvih indikacija u kom pravcu ide istraga i da li se sumnja na teroristički akt ili bilo šta što bi bile čudne okolnosti. U ovom momentu nemamo zvanični izveštaj - istakla je Živkovićeva za RTS.

(VIDEO) NJUJORK TAJMS O POŽARU KOJI JE PROGUTAO NAŠU SVETINJU: Crkva Sveti Sava bila je kičma srpske zajednice u Njujorku!

Živkovićeva je dodala da se srpska zajednica u Njujorku već pokrenula i da je dan posle požara stiglo hiljade mejlova različitih inicijativa.

- Posle jedne velike neverice i velike tišine zajednica je odreagovala na najbolji mogući način i sada svi razmišljamo pozitivno bez obzira na užasnu situaciju - navela je generalni konzul.

(FOTO) POTRESNE SLIKE DAN POSLE POŽARA NA VASKRS! Sveće gore na ulici, vernici i sveštenici poručuju: PONOVO ĆEMO IZGRADITI NAŠU CRKVU!

Živkovićeva je navela da svi imaju pozitivan stav da se crkva mora i treba obnoviti i da će sve biti učinjeno da se to u što skorijoj budućnosti i desi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
M2

pre 7 godina

Evo javljam se dobrovoljno da idem i tamo radim na izgradnji crkve.

trtica

pre 7 godina

Mi razmišljamo" pozitivno" oni završavaju postavljene ciljeve!!!??? BRAVO SRBI....

ne stranačka bosa

pre 7 godina

zar tavo zdanje nije bilo osigurano?da je bilo osigurano kako bi istaga bila brza i žestoka krivac bi se našao. po amerima će još biti da su pravoslavni vernici sami svoje crkve zapalili i to na uskrs i to baš četiri. ko bi to prihvatio ili je lud ili potplaćen.

RUSS

pre 7 godina

Ovako i ovoliko idiotski razlog i "uzrok" ove paljevine, tesko da bi prosao kod ljudi sa nivoom inteligencije dece u vrticima-jaslicama!!! I,verovatno, cetiri puta slucajno!!!! Neko to negde sabira???

Lala iz Banata

pre 7 godina

Јавашлук и неодговорност! У ери тероризма оставити храм без видео заштите и без физичко техничког обезбеђења је тотална неодговорност па нек прича ко како хоће...али то је срамота...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija