• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.05.2016

17:18

(VIDEO) SAD KONAČNO MOŽEMO ZA NJUJORK! Novi "erbas" Er Srbije doleteo na aerodrom Nikola Tesla!

Društvo

(VIDEO) SAD KONAČNO MOŽEMO ZA NJUJORK! Novi "erbas" Er Srbije doleteo na aerodrom Nikola Tesla!

Podeli vest

Avion erbas A330, sa oznakom Er Srbija, koji će od 23. juna leteti na liniji Er Srbije od Beograda do Njujorka, svečano je danas dočekan na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla"

Reč je o prvom širokotrupnom avionu za redovni intrekontinetalni saobraćaj izmedu Balkana i SAD, Beograda i Njujorka, posle 24 godine.

Avion, koji je stigao iz Abu Dabija, dočekan je na beogradskom aerodromu tradicionalnim pozdravom vodenim topovima.

Tim letom su doputovali i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor Er Srbije Dane Kondić. Letom je upravljao kapetan Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije.

Avion će biti registrovan pri Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije, nakon čega će se vratiti u Abu Dabi gde će biti završeno opremanje unutrašnjosti kabina.

Erbas A330 je najveći avion u floti Er Srbije. Iznajmljen je od indijskog "Džet ervejza" koji je partner Etihada.  Taj avion ima ukupno 254 mesta - 236 sedišta u ekonomskoj klasi i 18 u biznis klasi.

Letovi do Njujorka će se obavljati pet puta nedeljno.

Tanjug

Dolazak aviona erbas A330 je najnoviji korak u okviru velikog programa obnove flote cija je realizacija započeta 2013. godine, otkada je kompanija uvela 10 uskotrupnih ebrbasa nove generacije, čime je prosečna starost flote smanjena sa 25 na 10 godina.

U erbsu A330 će tokom leta biti dostupan sistem za zabavu na svakom sedištu, sa širokim izborom filmova i muzike na srpskm i enegleskom jeziku, kao i sedišta čiji se nasloni mogu u potpunosti oboriti u biznis klasi i novi izbor obroka na letu uključujući i izbor obroka na zahtev za goste u biznis klasi.

Karte su u prodaji od februara po ceni počev od 399 evra.

Prve tri karte nacionalne aviokompanije Er Srbija za let na liniji Beograd-Njujork kupili su na Međunarodnom sajmu turizma ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot, premijer Aleksandar Vučić i građanka Marija Gaćeša, koja ima i srpsko i američko državljanstvo.

Er Srbija je ranije saopštila da nudi povratnu kartu za polaske iz Beograda po ceni počev od 399 evra u ekonomskoj i 2.499 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.

Letovima za Njujork su dodeljeni brojevi YU500 i YU501, isti brojevi koje je koristio prethodnih Er Srbije, JAT, kad je pre 24 godine direktno leteo za Njujork.

Tanjug

Letovi će se obavljati pet puta nedeljno i polaziće iz Beograda u 7.30, ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, a sletaće na JFK u podne po lokalnom vremenu, dok će petkom i subotom poletati iz Beograda u 12.55 i sletati u 17.25 u Njujork.

Povratni let će polaziti u 14.40 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, sletaće u Beograd u 5.30 ujutru, a petkom i subotom će polaziti u 19.30 i sletati u Beograd u 10.20. Er Srbija sada ima jedan širokotrupni avion, 14 uskotrupnih aviona i šest turboelisnih letelica.

Aerodom "Nikola Tesla" nabavio je veću kolicinu sigurnosne opreme, transportnih sredstva i nove avio-ulaze da bi letovi ka SAD bili što bolje realizovani.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mega stefke

pre 7 godina

Matematika kaze da bi po jedan pun avion sa 250 putnika nedeljno, x4 nedelje, po 400?/karta trebalo da bude samo da se namakne za rentu od 500.000?/mes. Bez ikakve zarade ili drugih troskova za gorivo, posada, aerodromske takse, amortizacija... sve to pokriti sa sigurnih 2.000 putnika mesecno samo da bi se bilo na nuli. nTaj ko je pravio kalkulaciju ocigledno ne zna matematiku ili je slepi megaloman. Daj boze da ovo upali, ali plus dolazi tek sa 4-5.000 putnika mesecno, Atina, Budimpesta, ni ostalih 9 to nisu postigli.

Branko

pre 7 godina

kako ti to racunas. Pa lepo ti pise da je 5 letova nedeljno to ti je cca 22 leta mesecno sa max 5588 putnika po 399 eur = mesecni bruto prihod 2.229.612 eur...

dule

pre 7 godina

tvoja matematika je pametna koliko i ti,da poslusas sta kazu za prvi let bilo bi ti jasnije da su karte po promotivnoj ceni,plus 10 tona tereta koje se naplacuje od srbije do amerike.toliko o tvojoj pameti.

nina

pre 7 godina

neka kaže ko šta hoće, ali ovo je zaista divan prizor

Pik

pre 7 godina

Kako nije ovo je velika stvar za srbiju i celi balkan

Shirkan

pre 7 godina

Bas me zanima kada ces kupiti katru za taj famozni let

Goga

pre 7 godina

Čarolija, vekika čarolija je avio saobraćaj! Srećno.

milan

pre 7 godina

Vredi potsetiti mladje a I zaboravn starje da je davno jAT imao u floti dva DC10 sirkotrupna koji su leteli za Njujork I Toronto. Jedan je nosio ime Tesle a drugi Pupina. Eto, da se ne zaboravi.

ranko

pre 7 godina

imao je dva u vlasništvu i tri iznajmljena.Za Njujork se letelo osam puta nedeljno(nedeljom dva leta)letelo se za Toronto,Čikago,Los Anđeles,Bankok,Sidnej,Singapur.Preko 150 pilota je bilo u rotaciji na tom tipu aviona.Još nešto vrlo važno:JAT tehnika je bila licencirana za sve kontrolne i kapitalne radove i vršena je servisna usluga i drugim kompanijama.

mega stefke

pre 7 godina

@branko @dule Mogu oni da stave i 500 letova nedeljno po promo cenama, ja sumnjam da postoji toliko interesovanje da se oni popune. Da bi bili na nuli treba da prodaju 5.000 karata. Promo cena je skoro bez zarade. Zamisli to je samo 1 avion koji leti 10 puta nedeljno preko atlantika, 5x tamo 5x vamo. I da se ne pokvari nista na njemu. @dule Koja se to kargo roba isplati da je vozis avionom ? Daj jos neku sem droge i ja cu da pojedem moju diplomu saobracajnog fakulteta. Ne sumnjam u dobre namere vlade da ovo pokrene na misice radi medijskog efekta, ali to nema veze sa bilo kakvom troskovnom racunicom. Atina to nije izgurala vec Grci lete iz Istanbula, ne zato sto nisu mogli da isiluju vec zato sto racionalno razmisljaju a itekako imaju turiste i iz amerike tokom cele godine posebno americke penzionere.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17