• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

24.05.2016

09:56

MORAVA 2016! Počela najveća vojna vežba po naređenju predsednika!

Društvo

MORAVA 2016! Počela najveća vojna vežba po naređenju predsednika!

Podeli vest

Na osnovu naređenja predsednika Republike i odobrenja ministra odbrane, počela je velika komandno-taktička vežba snaga Vojske Srbije za reagovanje, pod nazivom "Morava 2016", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Vežbom će biti obuhvaćeni operativni kapaciteti kopnene i vazduhoplovne komponentne naše vojske, a u planu je da učestvuje i određeni broj lica iz rezervnog sastava i jedinice radne obaveze.

Tokom višednevnih vežbovnih aktivnosti na teritoriji, u vazdušnom prostoru i na unutrašnjim plovnim putevima proveravaće se sposobnosti snaga Vojske Srbije da planiraju i vode operacije odgovora na krizu u uslovima kakvi se mogu očekivati u stvarnoj situaciji.

BOJ NE BIJE SVIJETLO ORUŽJE, VEĆ BOJ BIJE SRCE U JUNAKA: Vojska Srbije prva u ekipnom plasmanu u streljaštvu u VB!

Najvećom vežbom od nastanka Vojske Srbije rukovodi zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, a učestvuju različite jedinice od taktičkog do strategijsko-operativnog nivoa.

Komande i jedinice će izvršavati zadatke iz prve i treće misije Vojske Srbije, tokom kojih će se na terenu susretati s nizom problema, koje će komandiri i komandanti morati da rešavaju kako bi postigli zadate ciljeve.

(FOTO) VOJNA PARADA U ZRENJANINU! Maršira 1.300 srpskih vojnika, nadleću helikopteri i avioni!

Izvođenjem vežbovnih aktivnosti u praksi će biti provereni organizacija, doktrinarna rešenja, načela upotrebe, taktike, tehnike i procedure komandi i jedinica Vojske Srbije.

General Draganić je vežbovnim aktivnostima rukovodio sa vežbovnog komandnog mesta Generalštaba u Jakovu, a vežbajuću komandu obišao je i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija