• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.07.2016

17:38

PROBLEM CELOG DRUŠTVA Janković: Nasilje nije porodična stvar!

Društvo

PROBLEM CELOG DRUŠTVA Janković: Nasilje nije porodična stvar!

Podeli vest

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković kaže da nasilje nije privatan problem, niti porodična stvar, rekavši da to pokazuje i slučaj u Žitištu

Neke žrtve porodičnog nasilja su već zaboravljene. Nasilje nije privatan problem, niti porodična stvar. Slučaj u Žitištu je dokazao da se ono može dogoditi i u kafiću - rekla je Janković.

Ona je istakla da životi nisu statistika i da bi ta tragedija trebalo da bude poslednji slučaj da se pokrene alarm. 

Dodala je da ključnu ulogu u podizanju svesti igraju i mediji, što znači i da je bitan način na koji se izveštava o određenoj tragediji. 

- Ne treba da izveštavaju onako kako to može da šteti žrtvi ili onako kako to može da podstakne novo nasilje, često nakon nekog ubistva sledi neki novi slučaj, a mediji u svemu tome imaju veoma važnu ulogu ne samo kada se nešto takvo desi, već i da bi sprečili da se desi - rekla je Janković.

Prema njenim rečima, sa ovim problemom se suočavaju i razvijene zemlje, ipak to svakako nije opravdanje za porast nasilja u Srbiji. "Bitna je promena pristupa, žena ima sva prava, to je suština ravnopravnosti“, rekla je ona. 

Janković je iznela podatak da je u proteklih deset godina ubijeno 345 žena.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BiljanaBiljana1

pre 7 godina

PREDJITE SA RECI NA DELA!!!! Hocemo rezultate! Dosta je praznih prica! Svakoga dana jos jedno zversko ubistvo i ko zna koliko zlostavljanih zena, dece i neduznih zrtava. Roditeljstvo nam je trulo!Obavezna obuka za roditelje i redovno psiholosko testiranje do decijeg punoletstva. Vaspitavati dete zahteva strucno znanje i iskustvo od prve godine zivota.Obavezno pohadjanje obdanista od prve godine zivota. Nas Novak nam otvara obdanista ne bez razloga. Drzavo Srbijo uloziti u rani razvoj deteta je tajna USPESNE I NAPREDNE SRBIJE! Pedofili, nasilnici, siledzije, ubice.....su KRIMINALCI kojih se moramo resiti SADA! DANAS! NE SUTRA! NE MALO SUTRA! PRAVDA za Andjelinu, Tijanu, Aleksu , Tatjanu Lužanin, Janu, Jelenu, Kseniju.... i sve nevine zrtve nasilja! Zrtve se ne smeju zanemarivati i stavljati u zaborav! Duznos svakog casnog coveka je da spreci i zastiti "slabiju" i nevinu dusu. Duznost svake napredne i civilizovane drzave je da stiti nevine duse a zlikovcima da sudi "ni po babu ni po stricevima".

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija