• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

17.11.2016

14:26

NASTAVNICI SKRATILI ČASOVE U Srbiji danas štrajkuje oko 450 škola!

Društvo

NASTAVNICI SKRATILI ČASOVE U Srbiji danas štrajkuje oko 450 škola!

Podeli vest

U štrajku upozorenja učestvovalo je 133 srednje i 312 osnovnih škola, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete

Kako kažu, prema podacima dobijenim od školskih uprava, od ukupno 1.772 škola, tokom prepodnevne smene u štrajku upozorenja učestvovalo je 133 srednje i 312 osnovnih škola, što je 25,11 odsto.

U ovim školama, u štrajku upozorenja učestvuje više od 50 odsto nastavnika”, navodi se u saopštenju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ZN

pre 7 godina

Protesti pripremani još pre sastanaka sa MMF jer su imali inforamciju od onih bliskih MMF da neće biti povećanja zarada. E pa sada moraju da odrade kako su planirali, bez obzira na odobreno povećanje zarada. Zato samo izgleda nelogično. Kolika je njihova zarada pa satu rada u jednoj kalendarskoj godini? Sve je to organizovano, sada će svi da štrajkuju u nizu.... Lepo ste pisali: propao atentat - slede poslednice. Evo ih.

velja

pre 7 godina

Dobro bi bilo da se utvdi broj nastavnika primljenjih nepotrebno preko veze,a zatim proglaseni TEHNOLOSKIM VISKOVIMA.,KOJI TROSE PARE IZ BUDZSTA,a nemaju casove,kao i proveriti kapacitet i sposobnost rada sa decom.Ima ih dosta kojih bi trebalo izbaciti iz prosvete.,a nakon toga razmotriti povscanje.KAKO IM NIJE BLAM DA STRAJKUJU.?

nati

pre 7 godina

Kako se vi koji treba da prosvecujete druge,ne stidite svog bezobrazluka.Zar vi mislite da ste jedini pametni u ovoj zemlji,ajde svi da budemo tako bezocni pa da obustavimo rad u svim ustanovama i preduzecima.Takvim ucenama nije ni mesto ni vreme,treba vas sad kazniti i stopirati vam povecanje plate od januara a bogami nekima podeliti i otkaze,narocito onima koji rovare,oni su po pravilu najveca neradnici i.\n

miroljub

pre 7 godina

Oni su navikli na štrajkove ( na nerad) i sada štrajkuju što su dobili najveće povećanje u okviru ekonomskih mogučnosti zemlje, a što nemaju autoriteta ni kod dece ni kod roditelja, a malo malo pa neradni dan ili rasopust........Podvuči crtu isterati sav nagomilani višak radne snage i oni koji nemaju normu časova i zavesti red u prosvetu. I oni snose krivicu što nam je zemlja u takvom stanju. Godine nerada su učinile svoje..Svoj nerad pravdaju dodvoravanjem đacima i roditeljima, a kriter spustili radi mira u kući. Vuk sit i koze na broju, ali došao početak školske godine i več su se umorili pa im predugi časovi i dani.

milan

pre 7 godina

SKIDAJ IM SA PLATE ..............................

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17