• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

05.12.2016

09:02

(POTRESNI VIDEO) MAJKA OTVORILA DUŠU: Moju ćerku su u školi maltretirali I ĐACI I NASTAVNICI!

Društvo

(POTRESNI VIDEO) MAJKA OTVORILA DUŠU: Moju ćerku su u školi maltretirali I ĐACI I NASTAVNICI!

Podeli vest

Maja Ješić, majka devojčice koja je trpela nasilje u školi, odlučila je da progovori javno o svemu

Ona je sinoć u specijalnu emisiju TV Pink "Crna hronika" donela i snimak časa Istorije gde se čuje kako se profesorka ophodi prema njenoj ćerki.

- Moja ćerka je bila na određenoj terapiji godinu dana koja je bila vrlo naporna. Uz sva opravdanja i obaveštavanja profesora i razrednog, ona je doživela neprijatnosti. Želela je da odgovara ali rasplakala se, profesorka je počela da joj se podsmeva i ostalo decu podsticala da se takođe smeju. To je bila kap koja je prelila čašu. Ona je snimila sve to i slučajno. Dok je snimala šta je profesorka pitala druge učenike kako bi se spremila za sledeći čas kada je ona trebala da odgovara a onda je profesorka isterala napolje da se umije. U tom trenutku telefon je ostao da snima sve, pa je sasvim slučajno zabeležio i to što se desilo kada je ona izašla. Pošto to nije snimano ciljano, moja ćerka je to videla tek uveče - rekla je majka.

 

Maja je otkrila i da je pokušala da se žali ali da nije uspela, pa je odlučila priču da iznese u javnost.

- Pokušala sam da se žalim u Prosvetnoj inspekciji zbog toga ali rekli su mi da je problem to što je bio uključen telefon na času a ne to što je vršeno nasilje nad mojim detetom. Klasična zamena teza. Kada sam odnela izveštaje lekara toj profesorki ona je govorila "Ja to nisam tražila, nemojte molim vas - ne znam stvarno šta je bilo toj ženi.

Postupak nastavnice istorije je za nju bio kap koja je prelila čašu, pa je Ješić ćerku prebacila u drugu školu.   

Poslušajte video snimak koji je snimljen na času Istorije:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
gordana

pre 7 godina

Nasilja u školama svakako ima, ali Zakon je direktorima i nastavnicima "vezao" ruke. Roditelji su mnogo veći problem, jer svesno ili nesvesno štite i pravdaju postupke svoje dece. Konkretno u ovom slučaju, ja bih ipak volela da čujem i drugu stranu, odnosno nastavnicu istorije i direktorku škole. Prosvetna inspekcija je pretpostavljam istražila slučaj...n

Stojan

pre 7 godina

Dokle više da se kriju imena i profesora, a i dece. Ponekad su deca gora od odraslih što se tiče vrsnjačkog nasilja zato treba izneti i njihova imena i prezimena sa imenom i roditelja pa neka se zna. Dokle ćemo da se vadimo da su maloletna, a ko je tom maloletnom detetu dozvolio da maltrerira i iživljava se nad drugom pošteno decom ili je to hir novokomponovanih roditelja koji savetuju i decu i ženu da slobodno mogu da rade šta hoće jer niko nesma da ih dira. Strašno.n

Sargarepac

pre 7 godina

Seme li joj i pleme. To Nastavnik? Izbaciti bre to i zabraniti sve sto ima dodir sa decom!!! Ma zabraniti da radja decu kamoli da pridje tudjoj! U zatvor bre. Preporuka roditeljima deteta: Tuzite je za dusevni bol nanet detetu!\n

stojadin 45

pre 7 godina

A kada će u nekoj emisiji gostovati neki nastavnik. Stalno slušamo priče roditelja, nekih savetnika, psihološkinja, raznoraznih zaštitnika, a nikada javno ne čujemo one koji direktno rade sa našom decom. Prosto da vidimo šta ti ljudi imaju da kažu o svojoj stručnosti, nadležnostima, činjenju i nečinjenju. Ovako ispada da je za sve kriva škola i da niko tamo ništa ne radi.

Mirko

pre 7 godina

Hvala za ovaj komentar, moj predlog je da svaka nastava u skoli mora biti snimnjena, ovo jeste uzasan "mobbing" za to se mora odgovariti. Svaka cast ovoj hrabroj majki, nadam se da ce je ispisati iz ove skole i da ce nastavnica morati odgovarati na ovaj snimak. Svako dobro od Gospoda.

MAMA CECA

pre 7 godina

Jos goru torturu je moje dete proslo i vrisku i vredjanje posle incidenta zivot mog deteta je bio pakao a sada zato sto neodustajem mladja deca mi se zlostavljaju u osnovnoj skoli a nemam kome da se obratim...niko od nadleznih nije hteo ni da cuje snimak....vredjanja pretnje i omalovazavanja....

rale

pre 7 godina

OVA ZENA JE VEOMA NAPORNA U RAZGOVORU PRESIPA IZ SUPLJEG U PRAZNO......

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ово имате у свакој школи ...Понављам - свакој...!! У школи раде нажалост врло фрустриране особе које своје компексе лече на деци..! Кад би Вам деца отворила срца - згрозили би сте се, видели би сте... - параноју са манијакалним испољавањем...Видео надзор на часовима - једини је лек !! Јефтино - а ефикасно...

Una

pre 7 godina

Koja bi to druga strana priče mogla biti?! Ako je dijete, hipotetski, i bilo bezobrazno, ometalo održavanje nastave i sl., za to postoji procedura, i to najprije usmena opomena, a ukoliko ista ne da rezultate, s djetetom bi trebao obaviti razgovor pedagog, psiholog ili ravnatelj uz obavijest i/ili razgovor s roditeljima. Ovo je bilo čisto verbalno iživljavanje koje nema opravdanja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija