• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

08.01.2017

17:58

ZORAN ILIĆ: Vazdušni saobraćaj se odvija bez zastoja!

Društvo

ZORAN ILIĆ: Vazdušni saobraćaj se odvija bez zastoja!

Podeli vest

Vazdušni saobraćaj na beogradskom i niškom aerodromu se odvija normalno bez obzira na niske temperature, izjavio je večeras pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zadužen za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić

- Niški i beogradski aerodromi su blagovremeno obezbedili opremu potrebnu da bi se saobraćaj na njima odvijao bez zastoja iako su ekstremno niske temperature - rekao je Tanjugu Ilić. 

Prema njegovim rečima, bilo je zastoja na niškom aerodromu tokom Badnje večeri zbog izuzetno jakog vetra koji je nosio sneg.

Kako je obijasnio, sneg nije padao snažno, ali je vetar podizao onaj koji je već bio na zemlji i pravljeni su oblaci, tako da u tim uslovima nije bilo moguće da dva aviona slete na niški aerodrom.

Ilić je istakao i da, kada je reč o beogradskom aerodromu, saobraćaj se danas i prethodnih dana odvija bez ikakvih zastoja.

- Niske temperature usložavaju obezbeđivanje uslova za normalno odvijanje vazdušnog saobraćaja, ali nivo opremljenosti, naročito beogradskog aerdorma, je tako visok da u svim uslovima oni mogu da proprate sve aktivnosti ma kako visoka dinamika saobraćaja bila - rekao je Ilić dodajući da su avioni, koji nisu mogli da slete na niški aerodrom bili preusmereni na beogradski.

Prema njegovim rečima, pored navedene opreme kojom se vrši čišćenje i uređenje manevarskih površina na beogradskom aerdoromu obezbeđena su i sredstva za zaštitu poletno sletne staze i drugih manevarskih površina protiv zaleđivanja. 

- Koeficijenti kočenja, odnosno, efekat zaustavljanja aviona nakon sletanja je izuzetno dobar i to je još jedan od momenata koji nam garantuje da će se i u ovom periodu, za koji su najavljene ekstremno niske temperature, nastaviti potpuno redovno odvijanje vazdušnog saobraćaja na beogradskom i niškom aerodromu - rekao je Ilić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija