• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.02.2017

16:22

Vojtehovski poručila LGBT zajednici: Nismo isti!

Društvo

Vojtehovski poručila LGBT zajednici: Nismo isti!

Podeli vest

Centar za omladinu "Tvoja Srbija", uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, održao je u Beogradu debatu o problemima LGBT populacije

 

Na temu "Kako pričati o LGBT temama da te čuju: Kreiranje pravih poruka za stvaranje društvene promene", govorili su Tatjana Vojtehovski, novinarka i medijska ekspertkinja, Helena Vuković, koordinatorka za rad sa zajednicom, udruženje "Egal", Đurica Stankov, izvršni direktor AS Centra, Nemanja Marinović, kolumnista magazina "Optimist", Anđela Čeh, programska koordinatorka, Udruženje "Egal" i Srđa Vučo, prestavnik Kancelarije za ljudska i manjinska prava. 

Vojtehovski je naglasila da ne treba insistirati na tome da smo svi isti, već da imamo jednaka ljudska prava i da projekti treba da budu fokusirani na borbu za ljudska, a ne smo LGBT prava. Na pitanje kako postići uspešne rezultate rekla je:

- Kako? Lako! Drugačije nego sada. Mi smo odgovorni za ono što govorimo, značenje toga određuje neko drugi.  

Major Helena Vuković je izjavila: 

- Kada nešto ne poznaješ, onda se toga plašiš. Potrebno je da se u kampanje uključe i medijske ličnosti kako bi se otklonila medijska blokada na koju nailazimo, a sama poruka koju LGBT zajednica želi da pošalje daleko čula.

- S obzirom na to da će se dokumentarni film emitovati i na televiziji i na internetu, smatramo da će ogroman broj mladih biti dosegnut, što naročit značaj ima za one mlade pripadnike LGBT zajednice koji žive u ruralnijim i udaljenijim područjima i koji u znatno većoj meri ne mogu da dođu do informacija, kao ni podrške. Naročito je ovo izraženo u slučajevima kada je prisutno i nasilje - rekla je menadžerka projekta, Itana Miljanić.

Projekat se finansira iz sredstava prvog nacionalnog LGBT projekta u Srbiji "Stvaranje tolerancije i razumevanja prema LBGT populaciji u srpskom društvu", koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 7 godina

Sazaljevam svakog ko je BOLESTAN. Nase drustvo ima organizavanu zdravstvenu zastitu i treba im pruziti pomoc u lecenju. Ali da oni propagiraju bolesno ponasanje i za to traze podrsku e to NEMOZE. Zato im to treba jasno i glasno reci.

nepoznati

pre 7 godina

Da je to normalno ljudski rod ne bi postojao.Prica se gura da bi se na \"civilizovan\" nacin smanjio broj ljudi na planeti.Ista stvar je i sa drugim pricama koje razaraju bit ljudskog postojanja,a to je porodica.Droga,emancipacija,karijera,itd.\n

perica

pre 7 godina

Sela izumiraju a vi u beogradu mlatite praznu slamu ! Koga briga sta neko radi i sta bi zapravo vi hteli !? Imaju pravo na to ali imam i ja pravo da kazem bolesnici i sta sad !? Da mi zabranite !?

Marko

pre 7 godina

Nije mi jasno koja prava su im uskracena a koce koga da odvede u krevt koga jos to interesuje.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17