• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2017

10:27

USTAŠE NE SMEJU DA PROĐU NEKAŽNJENO: Krajišnici tuže Hrvatsku za agresiju!

Društvo

USTAŠE NE SMEJU DA PROĐU NEKAŽNJENO: Krajišnici tuže Hrvatsku za agresiju!

Podeli vest

Načelnik opštine Ribnik Radenko Banjac poručuje da bi zapadnokrajiške opštine trebalo da pokrenu zajedničku tužbu protiv Hrvatske za velike srpske žrtve i višemilionska materijalna razaranja u proteklom ratu

- Pojedinačno bismo potrošili mnoge energije i opštine ne bi finansijski same to mogle izneti - rekao je Banjac, preneli su banjalučki mediji.

U proteklom ratu veći deo opštine Ribnik bio je uništen.

ŠOK ZA USTAŠE! Hrvatskoj iz Amerike stigla TUŽBA ŽRTAVA USTAŠKOG REŽIMA kojom se traži 3,5 MILIJARDI DOLARA!

Napad Hrvatske vojske na opštinu Novi Grad počeo je 18. septembra 1995. godine i tokom dva dana ofanzive poginulo je 57 osoba, od kojih 37 civila, 18 vojnika i dva pripadnika MUP-a. Ranjeno je 17 civila, tri vojnika i jedan pripadnik MUP-a.

Procenjeno je da je na području ove opštine pričinjena materijalna šteta od oko 80 miliona KM.

ANTIĆ: Srbija mora biti istrajna u dokazivanju genocida NDH!

Mesec dana ranije, 8. avgusta 1995. godine hrvatska avijacija bombardovala je u Svodni kod Novog Grada kolonu izbeglica iz Republike Srpske Krajine i tada je poginulo šest civila, a više njih je povređeno.

Pripadnici Vojske Republike Srpske uspeli su 19. septembra 1995. godine da potisnu Hrvatsku vojsku preko Une.

TUŽILI SRBIJU Hrvati hoće zgradu na Terazijama!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija