• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

11.04.2017

07:21

DA SE NE ZABORAVI! Pre 18 godina ubijen Slavko Ćuruvija!

Društvo

DA SE NE ZABORAVI! Pre 18 godina ubijen Slavko Ćuruvija!

Podeli vest

Danas se navršava 18 godina od ubistva novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije. Ćuruvija je ubijen u Beogradu 11. aprila 1999. godine, tokom NATO bombardovanja SRJ, ispred zgrade u kojoj je živeo

Predstavnici novinarskih udruženja, prijatelji, kolege i porodica ubijenog novinara položiće vence i zapaliti sveće ispred spomen obeležja u Svetogorskoj ulici 35.

Suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije počelo je 1. juna 2015.  

Za ubistvo su optuženi načelnik resora Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak.

Romić i Radonjić uhapšeni su 13. januara 2014. i od tada su u pritvoru, Marković izdržava kaznu od 40 godina zatvora, a Kurak je u bekstvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija