• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.05.2017

15:57

AKO VAM DETE KREĆE U VRTIĆ, OVO MORATE DA ZNATE: Upis i ove godine preko e-Uprave, od 8. do 19. maja

Društvo

AKO VAM DETE KREĆE U VRTIĆ, OVO MORATE DA ZNATE: Upis i ove godine preko e-Uprave, od 8. do 19. maja

Podeli vest

Onlajn upis dece u predškolske ustanove u Beogradu, putem nacionalnog portala "eUprava" biće dostupan roditeljima i u ovogodišnjem upisnom roku, koji traje od 8. do 19. maja

 

Kako je saopštilo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, elektronsko podnošenje zahteva će se odvijati u dva koraka - popunjavanje i slanje prijave, a sam proces je besplatan.

Ta e-usluga prvi put je u rad puštena u maju prošle godine, a zahtevi su tim putem podneti za čak polovinu dece upisane u predškolske ustanove u Beogradu u prošlom konkursnom roku.

Direktor Direkcije za elektronsku upravu, Dušan Stojanović očekuje da će se ove godine broj zahteva značajno uvećati i "nadmašiti šaltere".

- Dokazali smo da sistem funkcioniše. Svih 10.000 prijava, koje su podnete preko eUprave, dostavljene su nadležnim predškolskim ustanovama. Naši dosadašnji korisnici su najbolja preporuka svim roditeljima koji će ove godine rešavati važno pitanje upisa dece u vrtiće - rekao je Stojanović.

On je dodao da je tim Direkcije uspeo da korišćenje te e-usluge omogući nezaposlenima, kao i roditeljima koji nisu državljani Srbije, što je u prošlogodišnjem roku predstavljalo prepreku za prihvatanje velikog broja zahteva.

Direkcija će, dodao je Stojanović, nastaviti da unapređuje uslugu u predstojećem upisnom roku, ali je apelovao na roditelje da pažljivo proveravaju podatke koje unose, a posebno matične brojeve, jer se tokom prošlog upisnog roka to pokazalo kao najveći problem i prepreka za slanje zahteva.

Stojanović je pozvao roditelje da predaju zahtev za upis dece u vrtić elektronski, jer će na taj način uštedeti vreme koje mogu da provedu sa svojom decom.

Onlajn upis dece u vrtiće prva je e-usluga nastala povezivanjem i ukrštanjem baza podataka i sistema različitih državnih institucija, zahvaljujući kojoj je brojna dokumenta potrebnih za upis, zamenio jedan obrazac.

Upis u vrtiće ove godine traje od 8. do 19. maja, a mesta ima za 6.881 mališana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17